Λήγουν τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων

16 Νοεμβρίου 2017 20:25

Ενημερώνουμε τα μέλη μας επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων, για τα παρακάτω:

1. Αν είστε κάτοχοι Ειδικού Σήματος Λειτουργίας καταλύματος, το οποίο έχει εκδοθεί πριν την 31/12/2014, στις 31/12/2017 λήγει η ισχύς του. Τι πρέπει να κάνετε;
α. Αν επιθυμείτε να έχει το κατάλυμά σας κατηγορία «κλειδιών», πρέπει να το πιστοποιήσετε, μέσω κάποιου εγκεκριμένου ιδιωτικού οργανισμού πιστοποίησης, από τις εταιρείες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΞΕΕ https://cert.grhotels.gr .
β. Αν δεν σας ενδιαφέρει να έχει το κατάλυμά σας κατηγορία «κλειδιών», πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική «γνωστοποίηση» (καθεστώς της γνωστοποίησης του ν.4442/2016) και να μετατραπεί χωρίς κλειδιά. Η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr . Πρέπει να καταχωρήσετε όλα τα στοιχεία του καταλύματος όπως αναφέρονται στο Ειδικό Σήμα. Κατόπιν θα κάνετε «μεταβολή», δηλώνοντας το κατάλυμα χωρίς κατηγορία. (Αν δεν μπορέσετε να το κάνετε μόνοι σας, πιθανότατα θα μπορεί να βοηθήσει ο λογιστής σας)

2. Αν είστε κάτοχοι «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας», που έχει εκδοθεί μετά την 31/12/2014, λογικά θα έχετε κάνει τη διαδικασία πιστοποίησης του ΞΕΕ και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Αν δεν την έχετε κάνει, είστε εκπρόθεσμοι και πρέπει είτε να τη κάνετε το συντομότερο, είτε αν δεν θέλετε πιστοποίηση κατηγορίας, να κάνετε τη παραπάνω διαδικασία γνωστοποίησης (1.β).

3. Αν έχετε υποβάλλει «Γνωστοποίηση», μετά την 2/6/2017, είτε θα έχετε κάνει τη διαδικασία πιστοποίησης του ΞΕΕ, είτε θα έχετε δηλώσει το κατάλυμα χωρίς κατηγορία κλειδιών οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos