Δημοτική επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες

23 Νοεμβρίου 2017 16:26

Η διαβούλευση για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα Αιολικά Πάρκα στη Πάρο, τη Νάξο, την Τήνο και την Άνδρο, ολοκληρώθηκε.

Το σύνολο των θεσμών της Πάρου που γνωμοδοτούν, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, ομόφωνα απέρριψαν την τροποποίηση της ΜΠΕ. Ταυτόχρονα η παριανή κοινωνία μίλησε συλλογικά και γνωμοδότησε σύσσωμη αρνητικά για την συγκεκριμένη μελέτη, στέλνοντας στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 670 έντυπα Δ11, πολιτών και Παριανών Συλλόγων – Φορέων, πρωτοκολλημένα από τον Δήμο Πάρου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν συλλογικά για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς και δύσκολος. Απαιτεί υπομονή, επιμονή και ετοιμότητα. Όμως το μήνυμα που στέλνει ο παριανός λαός προς κάθε κατεύθυνση, είναι καθαρό:

Δεν θα επιτρέψουμε τη καταστροφή του φυσικού, του δομημένου και κοινωνικού περιβάλλοντος του τόπου μας και του παραδοσιακού χαρακτήρα του νησιού μας.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας και αρωγοί στην υψηλή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που μπροστά στα συμφέροντά τους δεν λογαριάζουν τίποτα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos