Αλλά – ΖΩ σημαίνει ΑΛΛΑΖΩ συνήθειες για να ΖΩ σε ένα καλύτερο περιβάλλον… Συνέδριο με θέμα την κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε Πάρο και Αντίπαρο.(Βίντεο)

04 Δεκεμβρίου 2017 18:54

Αλλά –ΖΩ είναι το κεντρικό οικολογικό σύνθημα του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου – Αντιπάρου και της ευρύτατης καμπάνιας του για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα δύο νησιά.

Αλλά- ΖΩ σημαίνει τελικά αλλαγή μικρών συνηθειών, πρακτικών ασήμαντων, οι οποίες όμως διαφυλάττουν την περιβαλλοντική προστασία και παραδίδουν ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον στις νεότερες γενιές.

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το θέμα του Περιβαλλοντικού Συνεδρίου που διεξήχθη την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Παροικία της Πάρου στην Αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος». Υπό τη διοργάνωση του Δήμου Πάρου και του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ.Π.Α. και την επιστημονική ευθύνη του Δρ. Αντωνίου Γάκη, παρουσία πλήθους κόσμου, πολιτών της Πάρου και Αντιπάρου οι οποίοι συμμετείχαν στο Συνέδριο, εκτέθηκαν από τους ομιλητές οι στόχοι της εκστρατείας για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικότερα των μικρών παιδιών.

Αναφέρθηκαν επίσης συγκεκριμένες πρακτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη υπέρ του στόχου της κατάργησης της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα δύο νησιά της Πάρου και Αντιπάρου. Η διανομή πάνινων, παραδείγματος χάριν, τσαντών πολλαπλών χρήσεων σε όλους του μαθητές της Πάρου και Αντιπάρου καθώς και η διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού στους πολίτες, αποτελούν δύο δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο Συνέδριο εκτός από εκπροσώπους τοπικών φορέων και αρχών μίλησαν η εκπρόσωπος του Ε.Ο.Α.Ν. κα Ευθυμιάτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας κ. Κυρκίτσος, η εκπρόσωπος του Δικτύου Μεσόγειος SOS κα Κουλουζάκη.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την τεράστια οικολογική σημασία και το περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από την αλλαγή μικρών συνηθειών οι οποίες μέχρι σήμερα επιβάρυναν το περιβάλλον. Η κατάργηση της πλαστικής σακούλας και η αντικατάστασή της από πάνινη είναι μια κίνηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς που δεν κοστίζει τίποτα αλλά αντιθέτως εξασφαλίζει ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και μάλιστα της νεότερης γενιάς, αποτελεί στόχο για την φιλικότερη προς το περιβάλλον συμπεριφορά και την υγιή διατήρησή του για το μέλλον των παιδιών μας σε Πάρο και Αντίπαρο.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos