Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» του Δήμου Πάρου σε επιχειρηματίες του νησιού. «Βροχή» τα πρόστιμα…

14 Δεκεμβρίου 2017 21:14

Τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν το 100% της αρχικής οφειλής, καλούνται να πληρώσουν περισσότεροι από 100 επαγγελματίες που ασχολούνται κυρίως με την μαζική εστίαση, όπως εστιατόρια, καφενεία, καφέ μπαρ κ.ά.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, το πρόστιμο φτάνει μέχρι και τις 5000€ και όπως είναι φυσικό, αναμένεται να επιβαρύνει τις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις από την φορολογική επιδρομή και μάλιστα σε μια περίοδο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ιστορικό
Κάθε χρόνο, την άνοιξη, όποιος επαγγελματίας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει δημοτικό χώρο, ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να λάβει τη σχετική και απαιτούμενη από το νόμο, έγκριση από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Πιο συγκεκριμένα ο καταστηματάρχης δηλώνει με αίτησή του προς το Δήμο, τα τετραγωνικά που θα ήθελε να καλύψει, κυρίως με τραπεζοκαθίσματα, και στη συνέχεια αναμένει τη σχετική βεβαίωση, αφού προηγουμένως έχει προβεί στην πληρωμή προς το Δήμο σύμφωνα με την τιμή ζώνης που αναλογεί στην εκάστοτε περιοχή που θέλει να τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα.
Κάπως έτσι λειτούργησαν και εφέτος αρκετοί από τους επαγγελματίες του νησιού.

Στην συνήθη αυτή διαδικασία, κατόπιν, η Δημοτική Αρχή, με κλιμάκιο υπαλλήλων που αποστέλλει στο σημείο, μετράει τον χώρο που έχει αιτηθεί ο επαγγελματίας όπως προαναφέραμε, και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα δίνει την απαιτούμενη βεβαίωση στον επαγγελματία.

Τα γεγονότα.
Φέτος όμως, δεν τηρήθηκε η συνήθης διαδικασία που ακολουθούνταν όλα τα χρόνια. Ο Δήμος Πάρου καθυστέρησε χρονικά να προβεί σε μετρήσεις με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν να προσκομίσουν την απαιτούμενη βεβαίωση νομιμότητας προς τις αστυνομικές αρχές οι οποίες όταν έλεγξαν τους χώρους, επέβαλλαν «τσουχτερά» πρόστιμα στους επαγγελματίες.

Προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος που προέκυψε, πραγματοποιήθηκε προ δύο ημερών στο Δημαρχείο Πάρου συνάντηση στην οποία ο Δήμος ανέλαβε την ευθύνη της υπαιτιότητάς του για τη χρονική καθυστέρηση της μέτρησης και την επιβολή βαριών μετέπειτα προστίμων. Ωστόσο, τα πρόστιμα παραμένουν πρόστιμα...

Μια λύση είναι η δικαστική προσφυγή των επαγγελματιών για τη μείωση του προστίμου τους σε 50% της αρχικής επιβολής. Η δυνατότητα αυτή όμως, μοιάζει ασύμφορη για τους περισσότερους επαγγελματίες λόγω του κόστους της προσφυγής σε ένδικα μέσα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos