Μήπως τόσα χρόνια στεγνώναμε λάθος τα πιάτα;

29 Ιανουαρίου 2018 13:39

Μια κουζίνα δεν είναι ποτέ αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όλα τα τρόφιμα, τις λευκές συσκευές και τα αγαπημένα μας gadgets.

Δεν είναι λοιπόν κρίμα να σπαταλάμε χώρο από τον πάγκο μας με το καλάθι για τα πλυμένα πιάτα; Άσε που τοποθετώντας τα εκεί δύσκολα στεγνώνουν πλήρως αφού πιτσιλιές προσγειώνονται διαρκώς πάνω τους όταν πλένουμε τα χέρια μας, ενώ όλο νέα βρεγμένα κουζινικά προσθέτονται στη στοίβα....

Για καλή μας τύχη, οι Φιλανδοί φαίνεται να βρήκαν τη μαγική πατέντα που στεγνώνει εύκολα και γρήγορα τα πιάτα, χωρίς να πιάνει χώρο στον πάγκο. Πρόκειται για μια σύνθεση με κλασικά ραφάκια με εσοχές για τα πιάτα, η οποία δεν έχει “πάτο” και τοποθετείται πάνω από το νεροχύτη, έτσι ώστε το νερό από τα φρεσκοπλυμένα κουζινικά, να πέφτει κατευθείαν στο νεροχύτη, ενώ στεγνώνουν. Τέλειο;

Η Cheryl Quinton, μια Καναδή επιστήμων, η οποία ζούσε για περισσότερα από τρία χρόνια στη Φιλανδία υποστήριξε στο blog post που έγραψε πως στα εν λόγω ραφάκια έχει πιάτα και ποτήρια, τα οποία έχουν μήνες να μπουν σε κανονικό ντουλάπι. “Στάζουν βέβαια αρκετά”, έγραψε. “Αλλά αυτό δεν αποτελεί συχνά πρόβλημα, καθώς συνήθως στη Φιλανδία έχουμε ανοξείδωτους νεροχύτες και πάγκους”. Μπορεί το όλο concept να στοχεύει στην εξοικονόμηση χώρου, αλλά καλό θα ήταν να περιμένεις να στεγνώσουν τα πιάτα πριν κλείσεις το ντουλάπι, προκειμένου να μην γεμίσουν μούχλα. Μικρό το κακό, εάν σκεφτείς πόσο χρόνο και χώρο γλιτώνεις!

www.olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos