Οι Παριανοί παραγωγοί εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας τοπικά προϊόντα του νησιού στην απόλυτα επιτυχημένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018…

07 Φεβρουαρίου 2018 17:34

Παριανοί παραγωγοί μετείχαν στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 εντυπωσιάζοντας με τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του νησιού που παρουσίασαν και δεν ήταν άλλα από το περίφημο μέλι Πάρου και τα ευεργετικά του προϊόντα, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού αλλά και νόστιμες μαρμελάδες, όλα φτιαγμένα με υλικά της φύσης της παριανής γης.

Η έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό έως τις 29 Ιανουαρίου, είχε ιδιαίτερη σημασία για τους επιχειρηματίες του κλάδου που προέρχονταν από νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Και αυτό γιατί, τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν κατακτήσει τον τίτλο της σπουδαίας διάκρισης «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και όπως ήταν φυσικό, απέσπασαν το κεντρικότερο ενδιαφέρον της έκθεσης χάρη σε αυτήν τους τη διάκριση.

50 εκθέτες από 18 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, δημιούργησαν αίσθηση παρουσιάζονταν μια ευρεία ποικιλία παραδοσιακών τοπικών προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας και υψηλής ποιότητας, τα οποία κατέχουν κεντρική θέση στην παραδοσιακή αιγιακή δίαιτα συνιστώντας διατροφικό πρότυπο του πολιτισμού του Νοτίου Αιγαίου.

Διατροφικά προϊόντα της ιδιαίτερης νησιωτικής χλωρίδας αλλά και πανίδας όπως το κρασί, το μέλι, τα ηδύποτα, τα αλιεύματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, βότανα και αφεψήματα, όσπρια, παραδοσιακά ζυμαρικά, τοπικά γλυκίσματα και πολλά άλλα διατροφικά είδη, παρουσιάστηκαν από τους νησιώτες παραγωγούς αναδεικνύοντας τον μεγάλο γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου ο οποίος απέκτησε τεράστια, μέσω της έκθεσης προβολή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να συνάψουν συμφωνίες και να γνωριστούν με τόσο με το ελληνικό όσο και με το ξένο κοινό με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Καθώς ο ανεκτίμητος τοπικός γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας αποτελεί αδιάσειστο συγκριτικό πλεονέκτημα, η προσπάθεια προβολής των προϊόντων της Αιγιακής γης και θάλασσας αποκτά τεράστια σημασία. Δεδομένου ότι, τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι αυτά που δέχονται τον μεγαλύτερο πανελλαδικά όγκο ξένων τουριστών κάθε χρόνο, η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού πρέπει να αποτελεί μοναδικής σπουδαιότητας στόχο για την τουριστική νησιωτική ανάπτυξη του παρόντος και του μέλλοντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos