Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Πάρο (Βίντεο)

25 Μαρτίου 2018 16:31

Με λαμπρότητα, επισημότητα και τις δέουσες τιμές γιορτάστηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου, η ιστορική επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 στο νησί της Πάρου.

Το πρωί της Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Παροικία όπου και παρέστησαν πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. Κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια μαθητική παρέλαση στην παραλιακή οδό της Παροικίας. Μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Παροικίας, παρέλασαν με καμάρι, παλμό και ζωντάνια και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Οι πανηγυρικοί εορτασμοί συνεχίστηκαν με χορευτική εκδήλωση παρουσίασης ελληνικών παραδοσιακών χορών που ενθουσίασε τον κόσμο ο οποίος και χειροκρότησε ένθερμα τους χορευτές.


Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Πάρο, θα συνεχιστούν το βράδυ με την αναβίωση του εθίμου της λαμπαδηφορίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos