Πάρος: Το πρώιμο Πάσχα έφερε αλλαγές στην κίνηση της γιορταστικής περιόδου…

11 Απριλίου 2018 19:13

Σχετικά ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση στο λιμάνι της Πάρου κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα που μόλις μας πέρασε.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Λιμενικών Αρχών, 13.585 επιβάτες, 2.507 αυτοκίνητα, 271 φορτηγά και 339 δίκυκλα, αφίχθησαν στο λιμάνι της Πάρου το διάστημα από Πέμπτη 29 Μαρτίου έως Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου. Η φετινή κίνηση κυμάνθηκε στα επίπεδα του 2010 και 2014 για την αντίστοιχη πασχαλινή περίοδο των παραπάνω ετών, ενώ ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τα έτη 2011, 2013, 2016 και 2017.

Ωστόσο, η μείωση που καταγράφεται φέτος σε σχέση με τα προαναφερόμενα έτη, έχει καθαρά σχετικό χαρακτήρα καθώς η πασχαλινή περίοδος των ανωτέρω ετών ήταν χρονικά μεταγενέστερη απ΄ότι η φετινή. Από τα μέσα Απριλίου και μετά συνέπιπτε το Πάσχα τις χρονιές που η κίνηση ξεπέρασε τα φετινά επίπεδα. Φαίνεται έτσι, ότι το πρώιμο Πάσχα του 2018, επέφερε μικρές αλλαγές προς τα κάτω στις από λιμένος αφίξεις στην Πάρο, γεγονός αναμενόμενο και εύλογο.

Επομένως, με βάση εκτιμήσεις που δεν βασίζονται και δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στους απόλυτους αριθμούς - καθώς το Πάσχα αποτελεί κινητή εορτή με συνέπεια η επιβατική κίνησή του να κυμαίνεται ανάλογα με την ημερομηνία του και κατά συνέπεια τις καιρικές συνθήκες - το πρώιμο Πάσχα του 2018 σημειώθηκαν αφίξεις ικανοποιητικού μεγέθους υπό το πρίσμα πάντα της σχετικότητας που επιβάλλει η εκτίμηση της συγκεκριμένης περιόδου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos