Σε ανοδική τροχιά η κίνηση της Αντιπάρου! Ο Μάρτιος σε αριθμούς…

12 Απριλίου 2018 12:47

Είναι κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται σε ανοδική τροχιά: Το νησί της Αντιπάρου, παρουσιάζει μεγάλες αυξητικές τάσεις κίνησης οι οποίες παρατηρούνται όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και σε περιόδους σχετικά υποτονικές τουριστικά.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να επισκεφθούν την Αντίπαρο για να ζήσουν τους ήρεμους ρυθμούς της καθώς το νησάκι βρίσκεται μια «δρασκελιά» από τη Πάρο και συνδέεται με αυτήν καθημερινά, οπότε ενδείκνυται και για ημερήσιες αποδράσεις! Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο Μάρτιος μπήκε καλά για την Αντίπαρο!

Μετέβησαν σε αυτήν από την Πάρο μέσω Πούντας 5.830 άτομα, 1158 αυτοκίνητα, 394 φορτηγά και 160 δίκυκλα σε σχέση με τους 4.839 επιβάτες, τα 973 Ι.Χ., τα 255 φορτηγά και τα 139 δίκυκλα που αφίχθησαν στην Αντίπαρο το Μάρτιο του 2017.
Σε ποσοστιαία αύξηση αυτό μεταφράζεται ως εξής: 20% περισσότεροι επιβάτες, 19%, 54% και 15% περισσότερα αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα αντίστοιχα, σε σχέση με το μαρτιάτικο μήνα του 2017!
Αυτό ωστόσο που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι το φετινό ρεύμα των αφίξεων στην Αντίπαρο είναι το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ κατά τα τελευταία χρόνια!

Μακράν μάλιστα το μεγαλύτερο, καθώς για το μήνα Μάρτιο των ετών 2012 – 2017, είχαμε σε απόλυτους αριθμούς πολύ μικρότερη κίνηση σε σχέση με το θεαματικό 2018! Τα εντυπωσιακά νούμερα διαφαίνονται επίσης και στον αριθμό των κατάπλων των φέρυ που εκτελούν το δρομολόγιο Πούντα Πάρου – Αντίπαρος. 643 κατάπλους είχαμε κατά τον φετινό Μάρτιο έναντι 584 το 2017.

Μάλιστα, την περίοδο 2012 – 2017, κατά τον πρώτο ανοιξιάτικο μήνα, είχαμε σε αντιστοιχία με τη μικρότερη επιβατική κίνηση και λιγότερους κατάπλους φέρι προς Αντίπαρο.
Τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η Αντίπαρος, «σκαρφαλώνει» χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο την «ανηφόρα» της τουριστικής ζήτησης, και όχι άδικα.

Είναι τόπος, που έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες που την προτιμούν και πάνω απ΄ όλα την απέριττη, κυκλαδίτικη αυθεντική ομορφιά και γαλήνη της, που ενδείκνυνται για οικογενειακές ή εναλλακτικές αποδράσεις κοντά στη φύση και στο ήσυχο περιβάλλον της.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos