Ιερές Αγιορείτικες ψαλμωδίες στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Λογγοβάρδας Πάρου (Βίντεο)

18 Απριλίου 2018 21:46

Με συγκινητική κατάνυξη και λαμπρές θρησκευτικές τιμές γιορτάστηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην φερώνυμη Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου.

Σε ανάμνηση του θαύματος της εύρεσης του αγιάσματος της Ζωοδόχου Πηγής στην Κωνσταντινούπολη από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Λέοντα Ά τον Μέγα, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά κάθε χρόνο με λαμπρότητα τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, την Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Εφέτος στην Πάρο, την μεγάλη ιερή πανήγυρη της Ι.Μ. Λογγοβάρδας, λάμπρυναν με την παρουσία και τις ιερές ψαλμωδίες τους, πατέρες από την Ι.Μ. Δοχειαρίου του Αγ. Όρους. Με την παρουσία πλήθους πιστών η κατανυκτική αγιορείτικη ατμόσφαιρα ήταν άκρως συγκινητική και ευλαβής.

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Απριλίου τελέστηκε ο εσπερινός και ο όρθρος (μικρή αγρυπνία) από τις 8:00 μ.μ. έως τη 1:00 π.μ. Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας της Θεοτόκου Βλαχερνιτίσσης έξω από την Ι. Μονή με αγιασμό.

Προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ι.Μ. αρχιμ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της Μονής καθώς και από πατέρες της Ι.Μ. Δοχειαρίου. Ακολούθησε κατόπιν η παραδοσιακή τράπεζα, τόσο για τους άνδρες στην τράπεζα της Μονής όσο και για τις γυναίκες στο προαύλιο.


Στο σεβάσμιο και ευσεβές κλίμα της θρησκευτικής πανήγυρης οι πιστοί και οι πατέρες προσευχήθηκαν με θέρμη στην Πανάγια Μητέρα του Χριστού μας, να ευλογεί και να σκεπάζει την πατρίδα μας και τον κάθε έναν ξεχωριστά.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos