Απόψε κοιτάξτε ψηλά! Βροχή από φωτεινά «πεφταστέρια» με… ηλικία δύο αιώνων!

21 Απριλίου 2018 20:09

Ένα αστρονομικό φαινόμενο πρόκειται να κορυφωθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 22 Απριλίου. Ένα όμορφο θέαμα από ανοιξιάτικους διάττοντες αστέρες με μακριές ουρές, θα σκίσει απόψε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα και θα φωτίσει το στερέωμα!

Πρόκειται για τα γνωστά «πεφταστέρια» της Άνοιξης, τους περίφημους Λυρίδες, οι οποίοι καθώς θα αγγίζουν την γήινη ατμόσφαιρα της νύχτας, θα είναι ορατοί για μερικά δευτερόλεπτα ως μια λαμπερή ουράνια βροχή!
Όσοι αγαπούν λοιπόν τις αστρονομικές παρατηρήσεις, είναι ρομαντικοί ή ονειροπόλοι, θα πρέπει απόψε να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά για να κάνουν μια ευχή κοιτάζοντας τα όμορφα «πεφταστέρια» τα οποία ωστόσο «κρύβουν» μια… «ιστορία» δύο περίπου αιώνων αφού αποτελούν απομεινάρια της ουράς ενός κομήτη που πέρασε κοντά από τη γη κατά τον 19ο αιώνα!

Από τότε κάθε χρόνο, όταν τα απομεινάρια διασταυρώνονται με την τροχιά της γης, σκόνη και σωματίδια εισβάλλουν στην ατμόσφαιρά της δημιουργώντας το εντυπωσιακό θέαμα!
Αν και οι Λυρίδες παρατηρήθηκαν στην αρχαία Κίνα του 7ου π. Χ. αι. παίρνοντας το όνομά τους από τον αστερισμό της Λύρας και ειδικότερα από τον αστέρα Άλφα Λύρας, το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού, νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 19ου αιώνα απέδειξαν την προέλευσή τους από συγκεκριμένο κομήτη.

Ό,τι κι αν μαρτυρούν όμως οι αρχαίες παρατηρήσεις ή οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις, το αποτέλεσμα είναι ότι τα περίφημα «πεφταστέρια» της άνοιξης είναι εδώ απόψε και το μόνο που θέλουν είναι έναν καθαρό ουρανό για να λάμψουν και να σκορπίσουν την γοητεία τους!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos