Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στον Αμπελά της Πάρου! Χάος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κομφούζιο στην περιοχή...

26 Μαϊος 2018 19:28

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι συνθήκες της κυκλοφορίας στην περιοχή του λιμανιού του Αμπελά, εξαιτίας του άναρχου παρκαρίσματος οχημάτων τα οποία παρεμποδίζουν την ομαλή και ασφαλή διέλευση στην περιοχή.

Το πρόβλημα είναι χρονίζον αλλά φέτος το "έμφραγμα" που παρατηρείται στην περιοχή, πριν καλά καλά ξεκινήσει η κίνηση του καλοκαιριού, δεν έχει προηγούμενο!
Ένα πραγματικό χάος από σταθμευμένα αυτοκίνητα μέλλεται, εκτός των άλλων, να δυσχεράνουν, όπως κάθε χρόνο, την αναστροφή των λεωφορείων των ΚΤΕΛ Πάρου στο χώρο του λιμανιού, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλότητα και την ασφάλεια της κυκλοφορίας τους.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Πάρου προς Αμπελά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Ωστόσο, εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί, υπάρχει κίνδυνος να ματαιωθούν δρομολόγια λόγω της ανεπαρκούς δυνατότητας αναστροφής και κίνησης των λεωφορείων.



Με την έλευση του καλοκαιριού και την αύξηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Πάρου για την καλύτερη και επαρκέστερη εξυπηρέτηση του κόσμου σε ολόκληρο το νησί, δεν θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν προβλήματα που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη μετακίνηση των παριανών και επισκεπτών της Πάρου, μεγάλο μέρος των οποίων, διακινείται καθημερινά υπό άψογες συνθήκες με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση και εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με το ζήτημα του κυκλοφοριακού κομφούζιου στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι ότι παρά την οριοθέτηση της απαγόρευσης στάθμευσης με κίτρινη διαγράμμιση και κόκκινους κώνους, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Δυστυχώς, η απαγορευμένη περιοχή παρκαρίσματος είναι γεμάτη από σταθμευμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν κατάφωρα την μετακίνηση προς την ιχθυόσκαλα του Αμπελά πέραν των άλλων δυσχερειών που προκαλούν στα λεωφορεία.

Το ήδη οξύ, ακόμη και κατά την παρούσα πρώιμη τουριστικά περίοδο, πρόβλημα που παρατηρείται, θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Ενόψει της αύξησης της κίνησης μέσα στη θερινή τουριστική σεζόν, το κυκλοφοριακό "έμφραγμα" ενδέχεται να ενταθεί προκαλώντας πιθανώς επιπτώσεις που θα αμαυρώνουν τη φήμη του όμορφου παραθαλάσσιου χωριού του Αμπελά αλλά και της Πάρου...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos