"Λας Βέγκας" η Πάρος. Τεράστιες φωτεινές επιγραφές - "πρόκληση" στην παραδοσιακή αισθητική του νησιού...

31 Μαϊος 2018 17:32

Πρόκληση προς την αισθητική του κυκλαδίτικου τοπίου και κατάφωρη αλλοίωση του παραδοσιακού ύφους του δομημένου χώρου της Πάρου, συνιστούν οι φωτεινές, τεράστιες επιγραφές που έχουν αναρτηθεί σε καταστήματα του νησιού κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας που ορίζει το μέγεθος και τη φωτεινότητα των επιγραφών σε περιοχές όπως η Πάρος.

Δυστυχώς, οι υπερμεγέθεις και αυτόφωτες ταμπέλες η παρουσία των οποίων εξαπλώθηκε στους παριανούς οικισμούς τον τελευταίο καιρό σε μεγάλη κλίμακα, τείνουν να μετατρέψουν τη γραφικότητα και την ήρεμη ομορφιά του νησιωτικού αρχιτεκτονικού χώρου σε ένα κακόγουστο, κιτς και αντιαισθητικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που αντιστρατεύεται τα ιδιαίτερα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μορφής των παριανών οικισμών που μοιάζουν να "καταπίνονται" από τον υπέρλαμπρο φωτισμό των πηχαίων εμπορικών επιγραφών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών επί του θέματος και ήδη απ΄ότι φαίνεται, βαίνουν προς δρομολόγηση οι απαιτούμενες ενέργειες υπέρ της αποκατάστασης της πρότερης μορφής των χώρων στους οποίους έχουν τοποθετηθεί οι εν λόγω επιγραφές.

Καθώς οι ακαλαίσθητες παρεμβάσεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, παραμορφώνουν σε ανεπίτρεπτο βαθμό την εικόνα του νησιού υποβαθμίζοντας εκτός των άλλων, το τουριστικό προϊόν της Πάρου κάνοντας το νησί να μοιάζει χωρίς υπερβολή με Λας Βέγκας, είναι επιβεβλημένη η ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της νομιμότητας ως προς το ζήτημα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos