Πάρος: Τα πρώτα συγκρίσιμα αριθμητικά στοιχεία της κίνησης στο νέο αεροδρόμιο "μίλησαν" και δείχνουν θεαματική αύξηση!

04 Ιουνίου 2018 18:42

Τα αριθμητικά στατιστικά στοιχεία των επιβατικών αεροπορικών αφίξεων στο νησί της Πάρου μιλούν από μόνα τους!

Και αυτό που δείχνουν για πρώτη φορά, είναι ότι εάν συγκρίνουμε την επιβατική κίνηση των πρώτων 5 μηνών του 2017 με εκείνη των πρώτων 5 μηνών του 2018, θα δούμε ότι η αύξηση των από αέρος επισκεπτών στο νησί είναι εφέτος θεαματικά μεγαλύτερη!

Επισημαίνεται ότι αυτή η σύγκριση, αποτελεί τον πρώτο απόλυτα αξιόπιστο και αντικειμενικό υπολογισμό της αύξησης της κίνησης, καθώς τα συγκρίσιμα μεγέθη των αφίξεων αφορούν στον ίδιο, νέο κρατικό αερολιμένα της Πάρου. Συγκρίνονται επομένως οι αφίξεις στο ίδιο, νέο και μεγαλύτερο αεροδρόμιο που απέκτησε το νησί, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2016, παρέχοντας τη δυνατότητα προσγείωσης μεγαλύτερων και περισσότερων αεροσκαφών και όχι αριθμητικά στοιχεία αφίξεων μεταξύ του παλαιότερου μικρού και του νέου αεροδρομίου.

Με βάση επομένως τους αριθμούς επιβατικών αφίξεων, κατά τον Ιανουάριο του 2018 είχαμε μια αύξηση της τάξης 65% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, τον Μάρτιο του 2018 οι αφιχθέντες επιβάτες ήταν περισσότεροι κατά 35% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, τον Απρίλιο 17% περισσότεροι και τον Μάιο σημείωσαν αύξηση κατά 30%.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της αύξησης των αφιχθέντων επιβατών στο αεροδρόμιο της Πάρου για τους τρεις ανοιξιάτικους μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 30%!

Επισημαίνεται τέλος, ότι στο ρεκόρ 13ετίας που σημείωσαν οι από λιμένος αφίξεις στην Πάρο τον Μάιο που μόλις μας πέρασε, αν συνυπολογιστούν και οι μεγεθυμένες αεροπορικές αφίξεις, αντιλαμβανόμαστε ότι η Πάρος δέχτηκε περίπου 56.000 επισκέπτες τον Μάιο μήνα του 2018 από το λιμάνι και το αεροδρόμιό της!

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos