Πάρος: Γεμάτη από τουριστικά σκάφη η μαρίνα της Παροικίας! 168% αύξηση!

06 Ιουνίου 2018 17:06

50 σκάφη αρόδου καθώς δεν υπήρχε χώρος να δέσουν...

Υπερπλήρες από δεμένα τουριστικά σκάφη αναψυχής είναι αυτή την εποχή το τουριστικό καταφύγιο σκαφών στην Παροικία και ακόμα δεν έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι!

Η εντυπωσιακή εικόνα της γεμάτης μαρίνας, δεν επιβεβαιώνει απλώς το γεγονός ότι κατά τον Μάιο είχαμε μεγάλο αριθμό επισκέψεων τουριστών με σκάφη θαλάσσιας αναψυχής αλλά το αποδεικνύει κιόλας, καθώς τα αριθμητικά στοιχεία των αφίξεων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. 268 σκάφη αναψυχής έδεσαν στην Πάρο τον Μάιο του 2018 έναντι μόλις 100 που είχαν δέσει τον Μάιο του 2017! Δηλαδή είχαμε μια αύξηση που άγγιξε το 168% σε δύο αντίστοιχες ετήσιες περιόδους και σε διάστημα μόλις ενός χρόνου!



Οι μεγεθυμένοι όμως αριθμοί, θα πρέπει να μας προβληματίσουν κιόλας καθώς πάνω από 50 σκάφη παρέμειναν αρόδου τον Μάιο στον κόλπο της Παροικίας, μη δυνάμενα να δέσουν στην υπερπλήρη μαρίνα που δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσει περισσότερα.

Το γεγονός ότι ο προσοδοφόρος, υψηλών βαλαντίων τουρισμός θαλάσσιας αναψυχής, είναι τομέας ανερχόμενος στην νησιωτική Ελλάδα, ίσως θα έπρεπε, να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας και ιδιαίτερα της Πάρου. Η αλματώδης ανάπτυξή του απ΄ότι δείχνουν τα στοιχεία στην Πάρο, οφείλεται μάλλον να συνοδευτεί από επαρκείς και κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή του με στόχο την περαιτέρω φιλόξενη προσέκλυσή του στο νησί.

Μια ίσως καλύτερη οργάνωση και επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την άνετη φιλοξενία του πλήθους των τουριστικών σκαφών που προσεγγίζουν το νησί, δεν θα προσπόριζε μόνο έσοδα στο Λιμενικό Ταμείο αλλά θα ενίσχυε περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην Πάρο συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξή της στο παρόν και στο μέλλον. Η αξία της διορατικότητας θα πρέπει να διέπει τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης χαράσσοντας πολιτικές με το βλέμμα προσανατολισμένο στο μέλλον ανάλογα με τα προμηνύματα του παρόντος.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos