ΔΕΥΑΠ: Καμία περίπτωση διαρροής λυμάτων στην παραλία των Αγίων Αναργύρων

08 Ιουνίου 2018 12:23

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής λυμάτων από το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ και μόλυνσης της παραλίας των Αγ. Αναργύρων Νάουσας.

Στις 06-06-2018 υπήρξε βλάβη στον κεντρικό αγωγό νερού Φ140 που διέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο, στην διασταύρωση με χωματόδρομο, με αποτέλεσμα αρκετές δεκάδες κυβικά καθαρού νερού να διαρρεύσουν επιφανειακά προς τη θάλασσα, παρασέρνοντας ποσότητες χώματος, σκόνης και άμμου. Αυτό πιθανόν προκάλεσε τη θολότητα στη θάλασσα, σε καμία περίπτωση όμως δεν υπήρξε διαρροή λυμάτων.

Στις 08-06-2017, μετά από τις σχετικές «καταγγελίες» που έγιναν στον Τύπο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από προσωπικό της Υπηρεσίας μας, ενώ ζητήθηκε από εμάς και η παρουσία της Διεύθυνσης Υγείας για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Στις επιτόπου μετρήσεις που έγιναν, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος μόλυνσης ή διαρροής λυμάτων στη θάλασσα, ενώ εστάλησαν και δείγματα σε εξωτερικό εργαστήριο στην Αθήνα, για επιπλέον επιβεβαίωση.

Η ΔΕΥΑΠ επιθεωρεί και συντηρεί σε τακτική βάση όλα τα αντλιοστάσια, ενώ επενδύει μεγάλα ποσά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού τους. Μόνο φέτος, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχουν δαπανηθεί πάνω από 130.000€ για τα αντλιοστάσια της Νάουσας, από ίδιους πόρους, για αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, επισκευές κτηριακών εγκαταστάσεων και εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος τηλελεέγχου! Καθημερινά βρίσκεται σε επιφυλακή προσωπικό της Επιχείρησης σε 24ωρη βάση, για να αντιμετωπίσει βλάβες και τυχόν έκτακτες καταστάσεις.

Παρακαλείται το Κοινό να επικοινωνεί για οποιοδήποτε περιστατικό με το τηλεφωνικό μας κέντρο. Η μετάδοση ανωνύμων, αναξιόπιστων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών στο Διαδίκτυο ή στον Τύπο, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει και να κάνει κακό στον Τουρισμό... Το σημαντικότερο είναι πως αν πραγματικά υπήρχε πρόβλημα, θα είχαν χαθεί τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας.
Αν, λοιπόν, κάποιος ευαισθητοποιημένος Συμπολίτης μας, θέλει να ενημερώσει καλοπροαίρετα για τέτοια περιστατικά, και όχι να δημιουργήσει, για διάφορους λόγους, εντυπώσεις, καλό είναι να επικοινωνεί για πληροφορίες και εξηγήσεις πρώτα με την ΔΕΥΑΠ…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos