«Φωτιά» στη νύχτα έβαλε το Παραδοσιακό Πανηγύρι του Κλήδονα στον Προδρόμου Πάρου! Φλόγες του Αι – Γιάννη και του νησιώτικου γλεντιού «απογείωσαν» το κέφι...(Βίντεο + Φωτό)

25 Ιουνίου 2018 12:58

Ο Πρόδρομος Πάρου τίμησε με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 23 και 24 Ιουνίου, τη γιορτή του Αι- Γιάννη του Προδρόμου, πολιούχου του όμορφου χωριού.

Το βράδυ ωστόσο του Σαββάτου 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του λαμπρού εορτασμού, πολύς κόσμος από τον Πρόδρομο αλλά και ολόκληρη την Πάρο, πήρε μέρος στο Πανηγύρι του Κλήδονα που αναβίωσε στο Γήπεδο του Προδρόμου και ακολουθήθηκε από ένα μεγάλο, νησιώτικο γλέντι που διατήρησε αμείωτο τον ζωντανό παλμό του μέχρι αργά τη νύχτα!

Αρχικά, στου Αι – Γιάννη του Κλήδονα τις εντυπωσιακές αναμμένες φωτιές, «ρίχτηκαν» όσοι θαρραλέοι ήθελαν να «ξορκίσουν» το κακό και να εξαγνιστούν από την επιρροή του! Μεγάλοι αλλά και μικρότεροι σε ηλικία, πέρασαν πάνω από τις θεαματικές φλόγες τιμώντας έτσι το πατροπαράδοτο έθιμο οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού της αρχαιότητας και διατηρούνται ζωντανές μέχρι σήμερα, χάρη στην πιστή αναβίωσή τους σε παραδοσιακά Πανηγύρια σαν αυτό του Προδρόμου.



Μετά το διασκεδαστικό για πολλούς έθιμο της φωτιάς, το κέφι του Πανηγυριού «απογειώθηκε» χάρη στο αυθεντικό νησιώτικο γλέντι που ολοκλήρωσε την μαγευτική νύχτα!
Ο Νίκος Οικονομίδης με μια εκλεκτή παρέα από μουσικούς και ερμηνευτές, ζωντάνεψε μουσικά την ατμόσφαιρα της βραδιάς η οποία συνεχίστηκε στο ρυθμό του μπάλου! Αγαπημένα παραδοσιακά ακούσματα έβαλαν «φωτιά» στο κέφι και ο κόσμος έγινε μια παρέα γλεντώντας μοναδικά και χορεύοντας απτόητα για πολλές ώρες! Ξεσηκώθηκαν και οι πιο διστακτικοί και το ξέφρενο γλέντι με την μουσική παρέα του Νίκου Οικονομίδη διασκέδασε τον κόσμο που είχε την ευκαιρία να βιώσει μια υπέροχη βραδιά με ατόφια αυθεντικότητα και αστείρευτη διάθεση χαράς.



Γιατί η όμορφη γιορτή του Κλήδονα στον Πρόδρομο, είχε κάτι από τη γνησιότητα των παλαιών πανηγυριών της Πάρου η αναβίωση των οποίων, μας συνδέει πάντοτε με τις μνήμες μιας παράδοσης η οποία κάθε φορά που ζωντανεύει μας χαρίζει μοναδικές στιγμές σαν αυτές που έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Πανηγύρι του γραφικού χωριού το βράδυ του Σαββάτου!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos