300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κατοχύρωση της ονομασίας Π.Ο.Π για τα κρασιά και την Γραβιέρα της Πάρου δεν αξίζει του χλευασμού ιδιαίτερα από αιρετούς

29 Ιουνίου 2018 17:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η κατοχύρωση της ονομασίας Π.Ο.Π για τα κρασιά και την Γραβιέρα της Πάρου δεν αξίζει του χλευασμού ιδιαίτερα από αιρετούς

test2

test2

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο στις 26-6-2018 το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑ Πάρου με τίτλο << Άραγε μετά την Γραβιέρα Πάρου Π.Ο.Π , το επόμενο αγροτικό προϊόν του νησιού μας θα είναι το ΡΥΖΙ ; ;! ! >>.

Το αναζητήσαμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της , και μείναμε καταρχήν έκπληκτοι με το περιεχόμενο, το ύφος, το στήσιμο ( μία φωτογραφία αρχείου με οριζώνες στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης για εισαγωγή και για κλείσιμο ένα ερημοποιημένο τοπίο), την προχειρότητα και τις πληροφορίες που μετέδιδε στον κάτοικο της Πάρου.

Σε κανένα άλλο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση της, η Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχη φρασεολογία, που δεν αρμόζει άλλωστε στον ρόλο και στην ιστορία της.

Περισσότερη δε έκπληξη μας προκάλεσε το σθένος με το οποίο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ υπερασπίστηκε τις απόψεις που εκφράζει η ανακοίνωση και η άρνηση του να το ανακαλέσει, όταν σύσσωμη η Αντιπολίτευση το ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο απόγευμα.

Η κατοχύρωση της ονομασίας Π.Ο.Π για τα κρασιά και την Γραβιέρα της Πάρου που έχει επιτευχθεί με πολύ κόπο και η προσπάθεια κατοχύρωσης και άλλων τοπικών προϊόντων σαν Π.Γ.Ε ή Π.Ο.Π ήταν και είναι μόνιμη προσπάθεια και πόθος των αγροτών της Πάρου και προφανώς δεν αξίζει του χλευασμού ιδιαίτερα από αιρετούς.

Για τον σκοπό αυτό έγιναν τεράστιοι αγώνες και έχουν διατεθεί μεγάλα ποσά από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου κατά το παρελθόν. Σήμερα αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ισόρροπη ανάπτυξη της Πάρου πρέπει να βασίζεται στον πρωτογενή τομέα που την στήριξε «τα πέτρινα χρόνια» του παρελθόντος, αλλά και τα χρόνια της τωρινής κρίσης. Τα τοπικά επώνυμα διατροφικά προϊόντα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής και η μεγαλύτερη διαφήμιση για το νησί μας.

Στόχος του δελτίου της ΔΕΥΑΠ, άγνωστο για ποιο λόγο, είναι να ενοχοποιηθεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου της Πάρου για ενδεχόμενη έλλειψη νερού. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι αγρότες, ως μόνοι υπαίτιοι για απώλειες νερού και υδροκλοπές, να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις». Οι αγρότες υπολογίζουν και σέβονται και την τελευταία σταγόνα νερού, την αξιοποιούν εδώ και χρόνια με τον καλύτερο τρόπο, γιατί γνωρίζουν ότι στο νερό βασίζεται η επιβίωση, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Ανακυκλώνουν το νερό, δεν το πετούν σαν απόβλητο στην θάλασσα, δεν το σπαταλούν για να ποτίζουν γκαζόν, κάκτους, φοίνικες, εξωτικά καλλωπιστικά φυτά ούτε για να γεμίζουν πισίνες με χλώριο και να μολύνουν το έδαφος στη συνέχεια με την απόρριψη του.

Τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού δραστηριοποιούνται σε ξηρικές, κατά κύριο λόγο, καλλιέργειες (κριθάρι, αμπέλια, ελιές) και στην κτηνοτροφία και έχουν πρώτο τους μέλημα την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος.

Η καλλιέργεια ρυζιού και ο χαρακτηρισμός του σαν Π.Ο.Π., οι υδροκλοπές από το δίκτυο και η κατανάλωση του 80% του νερού της ΔΕΥΑΠ για άρδευση, αν δεν είναι αποκυήματα φαντασίας του ευφάνταστου συντάκτη του δελτίου, είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά την διοίκηση της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΠ διαχειρίζεται και εμπορεύεται, χωρίς όριο, ένα κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλα τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους που ζουν σήμερα και θα ζήσουν και αύριο στην Πάρο και δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Ελπίζουμε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν στο μέλλον οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης οι οποίες άλλωστε δεν είναι ιδιοκτήτες των υπογείων υδάτων ούτε ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης και ελέγχου του υδάτινου δυναμικού.

Κατά το παρελθόν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ και ο Δήμος είχαν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των καταναλωτών όσον αφορά την εξοικονόμηση νερού, τον περιορισμό των απωλειών από βλάβες και διαρροές, και κάτι ανάλογο θα περίμενε κανείς και φέτος.

Ζητάμε να αποσυρθεί το δελτίο τουλάχιστον ως ατυχές και όλοι μαζί να προστατέψουμε τον υδάτινο πλούτο του νησιού μας, μιας και έχουμε την τύχη σαν Παριανοί να έχουμε σε «αφθονία» το νερό σε σχέση με τα άλλα Κυκλαδονήσια .

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

 ΠΑΡΟΣ 28/06/2018

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δρομολόγια λεωφορείων KTEΛ Πάρ...
Συνελήφθη στην Πάρο 36χρονος η... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Έβρεξε στο νησί – Δείτε πόσο σε κάθε χωριό ή περιοχή

Πάρος: Έβρεξε στο νησί – Δείτε πόσο...

21 Οκτωβρίου 2025
Έρχεται η Ψηφιακή Κάρτα Νησιώτη – Τέλος στα χαρτιά, αυτόματες επιστροφές ως μεταφορικό ισοδύναμο, ποιοι θα την αποκτήσουν

Έρχεται η Ψηφιακή Κάρτα Νησιώτη – Τ...

25 Οκτωβρίου 2025
Πάρος: Ραγδαία βροχόπτωση στο νησί – Πολύ ικανοποιητικός ο υετός του φετινού Οκτωβρίου (Βίντεο)

Πάρος: Ραγδαία βροχόπτωση στο νησί...

23 Οκτωβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Volley League Ανδρών: Με το... αριστερό στο πρωτάθλημα ο Φοίνικας, έχασε με 3-0 από τον ΠΑΟΚ

Volley League Ανδρών: Με το... αρισ...

27 Οκτωβρίου 2025
Volley League Γυναικών: Νέα ήττα για τον Α.Ο. Θήρας από τον Μίλωνα - Παραιτήθηκε ο Ματέο Φρέσκι

Volley League Γυναικών: Νέα ήττα γι...

27 Οκτωβρίου 2025
Κύπελλο Ελλάδας: Η Ελλάς Σύρου φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό - Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Κύπελλο Ελλάδας: Η Ελλάς Σύρου φιλο...

27 Οκτωβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ