Απίστευτο, ωστόσο αληθινό! Ρεκόρ 30ετίας κατέγραψαν οι αφίξεις στο λιμάνι της Πάρου τον Ιούνιο του 2018!

02 Ιουλίου 2018 18:53

Δυσκολεύεται κανείς αρχικά να πιστέψει αυτό που καταγράφουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Λιμενικών Αρχών για την κίνηση στο λιμάνι της Πάρου τον Ιούνιο που μόλις μας πέρασε.

Γιατί μια αναδρομική ματιά στα αριθμητικά δεδομένα των από λιμένος αφίξεων στο νησί, από το μακρινό 1989 έως το 2018, αρκεί, για να διαπιστώσουμε με μεγάλη έκπληξη, ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν μακράν ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις στην Πάρο συγκρινόμενος με την αντίστοιχη περίοδο εδώ και τριάντα περίπου χρόνων!

Από τον Ιούνιο του 1989, και για τους αντίστοιχους μήνες Ιουνίου των τελευταίων 29 ετών μέχρι σήμερα, το νησί δέχτηκε συγκριτικά αρκετές διακυμάνσεις στην επιβατική κίνηση, σε καμία όμως χρονιά του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, δεν δέχτηκε τόσο μεγάλο αριθμό από λιμένος αφίξεων όσο τη φετινή! Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια, το νησί έζησε εποχές μεγάλης τουριστικής κίνησης αλλά και κάμψης λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, ακόμα και στις καλές ομολογουμένως τουριστικά εποχές των δεκαετιών του 1990 και του 2000, είχαμε αφίξεις Ιουνίου λιγότερες από ότι τον φετινό Ιούνιο ο οποίος ξεπέρασε σε κίνηση και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες!

77.594 επιβάτες και 6.176 αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού κατά τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα του 2018, με την μερίδα του λέοντος ως λιμάνι προέλευσης να διατηρεί ο Πειραιάς και να ακολουθούν η Μύκονος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Ραφήνα. Δρομολόγια από 20 διαφορετικά πλοία, 11 ταχύπλοα και 9 συμβατικά και συνολικά 549 κατάπλους είχαμε στην Πάρο μέσα στον Ιούνιο του 2018 για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων του μεγάλου τουριστικού κοινού.



Οι αριθμοί που είναι ομολογουμένως υπεραισιόδοξοι, καταδεικνύουν ότι η Πάρος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τουριστικής ανάπτυξης και σύμφωνα με τα προμηνύματα του Ιουνίου, κατά τη φετινή καρδιά της τουριστικής σεζόν, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το νησί θα πλημμυρίσει από κόσμο λαμβάνοντας ένα μεγάλο ποσοστό της τουριστικής πίτας των αφίξεων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Αν κατά τον περσινό Αύγουστο, μήνα που παραδοσιακά κορυφώνεται το τουριστικό κύμα, είχαμε στην Πάρο τεράστιο αριθμό αφίξεων συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος από τον Ιούνιο ήδη, διαπιστώνουμε πραγματική εκτόξευση των αριθμών, γεγονός που προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους δύο μήνες κλιμάκωσης της κίνησης στον νησί...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos