Ατέλειωτος θρήνος για τα θύματα της πύρινης κόλασης. Η Πάρος στο πλευρό των πυρόπληκτων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης....

24 Ιουλίου 2018 18:12

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όσα αισθάνεται για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία.

Ατέλειωτος θρήνος, βαθύς σπαραγμός και ένα τεράστιο γιατί πλανάται σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα θύματα του πύρινου εφιάλτη. Εικόνες μιας από τις θλιβερότερες πολύνεκρες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας μας, κάνουν το γύρο του κόσμου που παρακολουθεί με απόγνωση το δράμα εκείνων που μέσα σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα.

Η ανάσα κόβεται μπροστά στο εύγλωττο φωτογραφικό στιγμιότυπο που απεικονίζει κατά δραματικό τρόπο το πλήθος των ανθρώπων που αναζήτησαν στη θάλασσα τη σωτηρία της ζωής τους από τη μανία της φωτιάς. Σαν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα, όπως - όπως μόλις τους βρήκε η πυρκαγιά, μέσα σε ένα τοπίο θολό πνιγμένο από καπνούς και φλόγες, διάλεξαν ως έσχατη ελπίδα ζωής την καταφυγή στο θαλασσινό νερό για να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο.

Απόκοσμο και απειλητικό το φλεγόμενο σκηνικό γύρω τους, θολή και η ελπίδα για την επιβίωσή τους. Σαν φόντο από ταινία θρίλερ η πύρινη κόλαση τους πολιορκεί, και εκείνοι ως τραγικοί πρωταγωνιστές παλεύουν μέχρις εσχάτων για να σώσουν τη ζωή τους. Τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά για να αποτυπώσουν την τραγωδία που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι, στα λόγια δεν χωρούν τα συναισθήματα μπροστά στη ολοσχερή βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε...

Η Πάρος στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν ανέστιοι να θρηνούν πάνω από τα αποκαϊδια νεκρούς και κόπους μιας ζωής που έγιναν στάχτη.

Για το λόγο αυτό στο νησί θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης προς ανακούφιση των πυρόπληκων ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δράμα τους. Μπορεί κανείς να φέρνει τα εξής είδη:

Γάζες
Betadine
Fucidin
Παιδικές πάνες
Μωρομάντηλα
Χυμούς
Εμφιαλωμένα νερά
Βρεφικά γάλατα και τροφές
Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά)

Σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου από τις 19:00 έως τις 22:00 στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αρχίλοχο" στην Παροικία.
Αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στην Αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα από τις 18:00 έως τις 21:00.
Αύριο επίσης Τετάρτη 25 Ιουλίου, στα ΚΑΠΗ Μάρπησσας (θέση Μύλοι) ώρες 9:00 - 13:00 και 17:30 - 21:00.

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos