Καμμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά της Πάρου. Συνεχείς ρίψεις από ελικόπτερο και σήμερα....

02 Αυγούστου 2018 14:43

Εκατοντάδες στρέμματα καμμένης γης είναι ο θλιβερός απολογισμός της πυρκαγιάς που μαινόταν για δύο συνεχείς ημέρες και κατέκαψε εκτεταμένες θαμνώδεις εκτάσεις στην περιοχή Ασπριές.


Πρόκειται αναμφίβολα για οικολογική καταστροφή με ότι συνεπάγεται αυτή για την χλωρίδα και την πανίδα της Πάρου στο συγκεκριμένο σημείο. Υλικές βλάβες υπέστη επίσης ο ΧΥΤΑ οι οποίες όμως έχουν περιορισμένο ευτυχώς χαρακτήρα.
Σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου, τρίτη συνεχή ημέρα της μάχης με τις φλόγες που προηγήθηκε κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες, εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν πάνω από την περιοχή της φωτιάς. Ένα ελικόπτερο κάνει συνεχείς ρίψεις νερού για το φόβο της αναζωπύρωσης κάποιων μικρών εστιών που πιθανώς υπάρχουν ακόμα και σιγοκαίνε στην περιοχή.

Για προληπτικούς λόγους η επαγρύπνηση των πυροσβεστικών δυνάμεων παραμένει για την αποσόβηση κινδύνου νέας ανάφλεξης καθώς η χθεσινή φωτιά ήταν αποτέλεσμα αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς της Δευτέρας. Η χθεσινή ημέρα ήταν και η δυσκολότερη των επιχειρήσεων καθώς το πύρινο μέτωπο εξαπλωνόταν με ταχύτητα προς διάφορες κατευθύνσεις λόγω του ανέμου και έφθασε κοντά στους Αγ. Πάντες.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες χρειάστηκε να δοθεί για να σβήσει τελικά η πυρκαγιά νωρίς το πρωί ενώ αυτή τη στιγμή κάποιες εστίες που αργοκαίνε αντιμετωπίζονται από το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πετά πάνω από την περιοχή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos