Σοβαρός ο τραυματισμός της αλλοδαπής στο διάπλου Πάρου - Αντιπάρου

09 Σεπτεμβρίου 2018 11:09

Ακολουθεί ενημέρωση απο την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σχετικά με το ναυτικό ατύχημα της 8ης Σεπτεμβρίου

Μετά από πρόσκληση του Ν.Ο. Αντιπάρου, τέσσερα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων έδωσαν το παρόν στον 11ο Διάπλου Πάρου – Αντιπάρου, το Σάββατο 8-9-2018.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κι εκτός οριοθετημένου χώρου αθλητών-κολυμβητών, συγκρούστηκαν δύο ταχύπλοα σκάφη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό επιβάτιδας του ενός ταχύπλοου.

Τα μέλη της ΕΟΔ άμεσα έσπευσαν στο σημείο και αφού προσέφεραν Πρώτες Βοήθειες, με τη συνδρομή ναυαγοσώστη της διοργάνωσης, μετέφεραν την τραυματία στο λιμάνι της Πούντας απ' όπου, με το ασθενοφόρο της ομάδας, διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

 Η ενημέρωση από το λιμεναρχείο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι κατά τη διάρκεια κολυμβητικού διάπλου μεταξύ Πούντας Πάρου-Αντιπάρου, έλαβε χώρα περιστατικό σύγκρουσης δύο (02) σκαφών.

Συγκεκριμένα το Τ/Χ σκάφος “ΓΑΛΑΝΗ” Τ.Σ. 1005 Β' με επτά (07) ημεδαπούς επιβαίνοντες, προσέκρουσε στο κινούμενο Τ/Χ σκάφος “ΜΑΡΙΝΑ” Λ.Μ. 620 με τρεις (03) επιβαίνοντες, εκ των οποίων μία 59χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι περισυνελέγησαν από παραπλέοντα σκάφη και μεταφέρθηκαν στη στεριά.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 59χρονης, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ημιβύθιση του σκάφους “ΜΑΡΙΝΑ”, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 77, στον λιμένα Αντιπάρου, όπου και ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος χειριστής του σκάφους “ΓΑΛΑΝΗ”.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos