Πάρος: Διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε Αγκαιριά και Αλυκή

11 Σεπτεμβρίου 2018 13:33

Διήμερες θα είναι οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε Αγκαιριά και Αλυκή υπέρ της τίμησης της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.


Την παραμονή της μεγάλης εορτής, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στις 19:30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά τον Εσπερινό θα προσφερθούν κεράσματα στον προαύλιο χώρο του ναού.
Την Παρασκευή τώρα, ανήμερα της εορτής, στις 07:30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα προσφερθούν νηστίσιμη ρεβυθάδα και άλλα κεράσματα στους πιστούς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00 θα ψαλεί Παρακλητικός κανών στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς.

Λίγο αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 στο λιμανάκι της Αλυκής, θα πραγματοποιηθεί νησιώτικο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδια με τους Μανώλη Ραγκούση, Νίκο Παπαδάκη και Σπύρο Μπάλιο.

Επίσης, χορευτικά συγκροτήματα θα πλαισιώσουν με παραδοσιακούς χορούς τη γιορτινή βραδιά. Θα συμμετάσχουν χορευτικές ομάδες από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας, το Τεχνηντάρι και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos