Με θρησκευτική κατάνυξη και εκδηλώσεις πολιτισμού εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Αγκαιριά και Αλυκή της Πάρου

16 Σεπτεμβρίου 2018 13:36

Πλήθος πιστών μετείχε στις λαμπρές διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στην Αγκαιριά και στην Αλυκή της Πάρου, υπέρ του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.


Τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων του νησιού.
Το απόγευμα της παραμονής της μεγάλης εορτής, σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αγκαιριάς Πανηγυρικός Εσπερινός και κατόπιν προσφέρθηκαν στους πιστούς παραδοσιακά κεράσματα στον προαύλιο χώρο του ναού.
Ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία με την ευλαβή παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών. Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκαν στον κόσμο κεράσματα και παραδοσιακή νηστίσιμη ρεβιθάδα. Η παρασκευή της ρεβιθάδας ήταν ευγενική προσφορά του κ. Γιάννη Σκανδάλη και η δωρεά του κρασιού έγινε από τον κ. Νίκο Λουρίδη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το λιμανάκι της Αλυκής, έγινε το επίκεντρο πανηγυρικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Χορευτικά συγκροτήματα της Πάρου πλαισίωσαν την γιορτινή βραδιά χορεύοντας άρτια παραδοσιακούς χορούς, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα, αποσπώντας στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Συμμετείχαν χορευτικές ομάδες από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας, το Τεχνηντάρι και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.

Ένα μεγάλο επίσης νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χορό, έκλεισε όμορφα την πανηγυρική βραδιά, με τον κόσμο να διασκεδάζει απτόητα, με κέφι, στο ρυθμό του μπάλου έως πολύ αργά!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos