Η Πάρος δεν ξεχνά: 4ος Κολυμβητικός Διάπλους «Θυμάμαι το Σάμινα» προς τιμήν θυμάτων και διασωστών...(Βίντεο + Φωτό)

23 Σεπτεμβρίου 2018 19:41

Πριν από δεκαοχτώ χρόνια, τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, το πανελλήνιο πάγωσε στην τραγική είδηση του πολύνεκρου ναυαγίου του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» εξαιτίας του οποίου χάθηκαν 81 ψυχές στα νερά της Πάρου.


Το νησί δεν ξεχνά εκείνη την αποφράδα νύχτα, όταν σύσσωμο κινητοποιήθηκε για να διασώσει όσους περισσότερους άτυχους συνανθρώπους μας υπήρξαν θύματα του φρικτού ναυαγίου και σε ανάμνηση του ναυτικού δυστυχήματος διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια Κολυμβητικό Διάπλου ως φόρο τιμής στα θύματα, στους ηρωικούς διασώστες και σε όσους συνέδραμαν προσφέροντας την ανθρωπιστική τους αρωγή στο συμβάν.

Το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Κολυμβητικός Διάπλους «Θυμάμαι το Σάμινα» με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αλλά και διακεκριμένων πρωταθλητών, Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, προπονητών, ναυαγοσωστών, υπερμαραθώνιων και μαραθώνιων αθλητών κολύμβησης, οι οποίοι αφού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Πάρου επιβιβάστηκαν σε πλωτά και αναχώρησαν για το σημείο του ναυαγίου.

Μετά την εκεί κατάθεση στεφάνων, ξεκίνησε ο κολυμβητικός διάπλους των συμμετεχόντων. Τον τερματισμό, ακολούθησε βράβευση και απονομή αναμνηστικών επάθλων στους αθλητές, στα τιμώμενα πρόσωπα, σε εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και των ψαράδων της Πάρου.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης, σκοπό είχε να υπενθυμίσει τη σημασία της διάσωσης στη θάλασσα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο του «Σάμινα», τονίζοντας επίσης ότι το νησί δεν ξεχνά τους δυστυχείς συνανθρώπους μας που χάθηκαν αλλά και τις γενναίες προσπάθειες όλων εκείνων που τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 βρέθηκαν στην πρώτη γραμμής της μάχης με τα κύματα της Πάρου για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές.

To psts.gr ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και κατέγραψε ζωντανά τις στιγμές του αφιερωμένου στη ναυτική τραγωδία διάπλου τις οποίες και σας μεταφέρει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos