Ανοδική «πτήση» αφίξεων στο αεροδρόμιο Πάρου το Σεπτέμβριο!

08 Οκτωβρίου 2018 17:23

Διψήφια ποσοστά αύξησης σημειώθηκαν στις αφίξεις επιβατών και πτήσεων στο αεροδρόμιο Πάρου τον Σεπτέμβρη του 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017!


Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του αεροδρομίου, 13.666 άτομα αφίχθησαν αεροπορικώς στην Πάρο τον Σεπτέμβρη που μόλις μας πέρασε έναντι 10.928 που έφθασαν από αέρος στο νησί τον αντίστοιχο πρώτο φθινοπωρινό μήνα του 2017, μια αύξηση δηλαδή που αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό του 25%!

Ανάλογη ήταν και η αύξηση του αριθμού των πτήσεων. Ενώ κατά το Σεπτέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν 244 αφίξεις πτήσεων, κατά τον φετινό Σεπτέμβριο είχαμε την άφιξη 297 πτήσεων, μια αύξηση η οποία σε ποσοστιαίο υπολογισμό φθάνει το 21%!

Τα διψήφια αυτά ποσοστά μεγέθυνσης της έλευσης επιβατών και αεροσκαφών μέσα σε έναν μόλις χρόνο και μάλιστα τον Σεπτέμβριο, μήνα υποτονικότερο τουριστικά σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο και μόλις δύο χρόνια μετά την λειτουργία του νέου, μεγαλύτερου αεροδρομίου Πάρου, είναι δηλωτικά της ολοένα αυξανόμενης προτίμησης του τουριστικού κοινού να μετακινηθεί προς την Πάρο με αεροπορικό μέσο.

Εκ του αποτελέσματος δε, επιβεβαιώνεται με σαφήνεια η τεράστια σημασία που είχε τελικά η δημιουργία ενός μεγάλου, σύγχρονου κρατικού αερολιμένα στο νησί για το σκοπό της πιο άνετης και γρήγορης πρόσβασης των επισκεπτών προς την Πάρο και την συνακόλουθη την αύξηση των τουριστικών ροών προς αυτήν.

Τα προς υλοποίηση προγραμματισμένα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αυξανόμενου επιβατικού κοινού, είναι ασφαλώς αναγκαία καθώς η ραγδαία ανάπτυξη της κίνησης που έχει παρατηρηθεί κατά τα δύο χρόνια της λειτουργίας του, επιβάλλει την αναβάθμισή του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos