Επίσκεψη αντιπροσωπείας Δ.Ε.του Ι Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Βουκουρέστι

17 Νοεμβρίου 2018 14:34

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής κάνει γνωστό, ότι αντιπροσωπεία της αποτελουμένη από τον αντιπρόεδρο π. Δημήτριο Κυδωνιέα και τα μέλη Ιωάννη Μπιζά και Λουΐζο Κοντό επισκέφτηκε τον ευρισκόμενο εις το Βουκουρέστι Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, κτήτορας του οποίου υπήρξε ο εκ Πάρου καταγόμενος ηγεμόνας τη Μολδοβλαχίας και μεγάλος ευεργέτης της γενέτειράς του Νικόλαος Μαυρογένης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου ε.έ., έπειτα από πρόσκληση του ιερέως του Ι. Ναού πατρός Ραντού, καθηγητού της Θεολογικής Σχολής, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την επανασύνδεση του Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής με την Εκατονταπυλιανή, της οποίας υπήρξε μετόχιον.
Η αντιπροσωπεία μας έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας από τους Ρουμάνους εν Χριστώ αδελφούς μας, συμπροσευχήθηκαν στον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής και τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Νικολάου Μαυρογένη και της οικογενείας του.
Κατά την εκεί παραμονή της ξεναγήθηκε σε Ιερές Μονές της Ρουμανίας και παρακολούθησε ομιλίες Ρουμάνων πανεπιστημιακών, που είχαν ως θέμα την προσφορά του Νικολάου Μαυρογένη, όταν ηγεμόνευε στην περιοχή τους.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας έλαβε ευρεία δημοσιότητα από την τηλεόραση του Πατριαρχείου της Ρουμανίας και από άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ι. Π. αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας της στην Πάρο, αποφάσισε, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που έτυχε και προκειμένου να συσφίξει έτι περαιτέρω τις σχέσεις της με την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας, να προσκαλέσει στην Πάρο αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρουμανίας στις 11 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να συμμετάσχει σε τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο « Ο ηγεμόνας Νικόλαος Μαυρογένης και η εποχή του»

Για το σκοπό αυτό συγκρότησε επιτροπή, η οποία θα οργανώσει το προαναφερθέν επιστημονικό συνέδριο και την εν γένει υποδοχή που θα επιφυλάξει η Πάρος στη ρουμανική αντιπροσωπεία.
Το συνέδριο θα φωτίσει άγνωστες πτυχές του έργου του μεγάλου ευεργέτη της Πάρου, θα ανοίξει δρόμους επικοινωνίας με τη μεγάλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και θα συνδέσει τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο των Βαλκανίων με το Ι. Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos