Flash Back με άρωμα νοσταλγίας! Χριστουγεννιάτικα και Βυζαντινά κάλαντα στην Πάρο μια δεκαετία πριν....

23 Δεκεμβρίου 2018 21:22

Πέρασαν κιόλας δέκα περίπου χρόνια!


Τα παιδιά εκείνης της εποχής είναι πλέον ενήλικες, οι μεγαλύτεροι έχουν ίσως παραμεγαλώσει, κι όμως, τα συναισθήματα που σκορπούν οι παραδοσιακές μελωδίες των καλάντων στο νησί, παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και ξυπνούν κάθε τέτοια εποχή σε όλους μας τη νοσταλγία για το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!
Τα πατροπαράδοτα, χαρμόσυνα ακούσματα που αναγγέλλουν την Γέννηση του Θεανθρώπου έρχονται κάθε φορά στα χείλη την παραμονή των Χριστουγέννων αποπνέοντας με τη ζεστασιά τους την ελπιδοφόρα προσμονή της αθωότητας που συμβολίζει το Θείο Βρέφος μέσα στο λίκνο του. Αιώνες άντεξαν οι θείες μελωδίες που η λαϊκή προφορική παράδοση έφθασε ως τις μέρες μας. Αιώνες, και η ίδια πάντα ευλαβής λαχτάρα για την έλευση του Χριστού μας, τα διαφύλαξε ζωντανά ως πολύτιμους θησαυρούς της απέραντης αγάπης του λαού μας για το Θεάνθρωπο.

Ήταν το 2009, όταν το psts.gr ξεκινούσε την ενημερωτική διαδρομή του στην Πάρο, και ήταν τα ακόλουθα βίντεο με τα Χριστουγεννιάτικα και Βυζαντινά κάλαντα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου σκορπίζοντας τη μαγεία τους παντού!

Για μας έχουν ιστορική και συναισθηματική αξία, ελπίζουμε και για σας!
Γυρίζουμε λοιπόν το χρόνο δέκα περίπου έτη πριν, και εξακολουθούμε να μαγευόμαστε τούτες τις Άγιες Ημέρες από τα αυθόρμητα χείλη με τη ζεστή καρδιά που ψάλλουν τα κάλαντα σκορπίζοντας νοσταλγικές αναμνήσεις!



 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos