Πάρος Δημοσκόπηση: Ναι αλλά και «μοιρασμένοι» οι παριανοί για το νέο εμπορικό λιμάνι...

10 Ιανουαρίου 2019 20:24

Μεγάλη πλειοψηφία των παριανών πολιτών, δήλωσε σε Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το psts.gr προ διμήνου με θέμα τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές στην Πάρο, ότι θα ψηφίσει δημοτική εκείνη παράταξη που στην κορυφή των προτεραιοτήτων του προγράμματός της θα έχει τα έργα Υποδομής στο νησί.


Τι απάντησαν όμως οι πολίτες σε νέα Δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Δεκέμβριο μήνα, όταν τους ζητήθηκε να πάρουν θέση και να δηλώσουν τη γνώμη τους για συγκεκριμένα έργα Υποδομής στο νησί;
H νέα Δημοσκόπηση του psts.gr ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά της «χαρτογραφούν» τον αντίκτυπο που έχουν στο πεδίο της παριανής κοινωνίας εξαγγελμένα, δρομολογημένα, σχεδιασμένα, αναγκαία, πιθανά ή μελλοντικά έργα Υποδομής στην Πάρο καταγράφοντας τις απόψεις των πολιτών πάνω σε αυτά.

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το πώς απάντησαν οι πολίτες της Πάρου στα ερωτήματα που τέθηκαν στη Δημοσκόπηση σχετικά με το εμπορικό λιμάνι. Σε προσεχείς αναρτήσεις μας, θα σας παρουσιάσουμε το πώς τοποθετήθηκαν οι παριανοί πολίτες αναφορικά με άλλα έργα Υποδομής του νησιού.

Σύμφωνα τώρα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των παριανών, ένα ποσοστό δηλαδή 69% τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του εμπορικού λιμανιού από την Παροικία. Επτά στους δέκα δηλαδή περίπου, δήλωσαν ότι επιθυμούν ένα νέο εμπορικό λιμάνι εκτός Παροικίας ενώ λιγότεροι από ένας στους τρεις, ένα ποσοστό δηλαδή 27% απάντησε ότι διαφωνεί με την απομάκρυνση του εμπορικού λιμανιού από την πρωτεύουσα της Πάρου.

Τώρα στο ερώτημα για το εάν συμφωνούν με τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στη θέση Καμινάκι, οι παριανοί εμφανίζονται σχεδόν διχασμένοι με ελαφρύ προβάδισμα της άποψης ότι συμφωνούν με την ανωτέρω τοποθεσία. Σε ποσοστό 50% δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ εμπορικού λιμανιού στο Καμινάκι ενώ ποσοστό 42% απάντησε ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Οι περισσότεροι δηλαδή πολίτες, ενώ συμμερίζονται την ανάγκη κατασκευής ενός νέου εμπορικού λιμανιού εκτός Παροικίας, δείχνουν περίπου «μοιρασμένοι» μπροστά στην προοπτική αυτό να γίνει στο Καμινάκι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos