«Στέναξε» από καταιγίδες και χαλαζόπτωση τη νύχτα η Πάρος! «Πνιγμένες» πάλι οι αλυκές... (Βίντεο)

24 Ιανουαρίου 2019 20:16

Η κακοκαιρία «Φοίβος» είναι...εδώ! Μετά από αλλεπάλληλα, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με «ευφάνταστα» ονόματα, τα οποία «χτύπησαν» τελευταία την Πάρο - όπως και ολόκληρη τη χώρα - ο παρών «Φοίβος» μοιάζει να ήρθε για να συμπληρώσει τη γκάμα των σπάνιων καιρικών φαινομένων που «βιώνει» το νησί, εδώ και έναν περίπου μήνα!


Θυελλώδεις βοριάδες, παρατεταμένες βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονόνερο και χιόνι, συνέθεταν κατά περιόδους το καιρικό σκηνικό του Γενάρη στην Πάρο και μάλλον η... «ουρά» του μήνα, οι τελευταίες μέρες του, έμελλε να επιφυλάξουν νέες καιρικές εκπλήξεις που δεν λένε να τελειώσουν!

Ισχυρές καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, έπληξαν την Πάρο από το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου. Τα έντονα φαινόμενα, συνεχίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, «μουσκεύοντας» κυριολεκτικά το νησί, ραπίζοντάς το παράλληλα με χαλάζι, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν, ισχυρές κατά περιόδους ριπές θυελλωδών νοτιάδων εντάσεως μέχρι 9 μποφόρ στο... «φόρτε» τους, συμπλήρωναν το άγριο καιρικό σκηνικό, που ακούει αυτή τη φορά, στο όνομα «Φοίβος»!



Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων, είναι ότι το ύψος του υετού που καταγράφηκε στην Πάρο, μέσα σε δώδεκα περίπου ώρες, ήταν σχεδόν 30 χιλιοστά! «Πνιγμένη» καθώς ήταν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις η αλυκή της Αλυκής, δέχτηκε ακόμη περισσότερο όγκο νερού στη διάρκεια της «δύσκολης» νύχτας, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει, μεταλλάσσοντας έτσι «δραματικά» την εικόνα του φυσικού τοπίου της περιοχής.

Ιδιότυπος καιρικά για την Πάρο χειμώνας είναι, και θα περάσει! Πάντως, τα σπάνια φαινόμενά του, και ειδικότερα η βροχή διαρκείας, μάλλον ήρθαν σαν ...«μάννα» εξ΄ουρανού για το νησί, μετά από ένα άνυδρο κατά βάση φθινόπωρο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos