Ραγδαία βροχόπτωση στην Πάρο! Πλημμύρα μέσα σε ελάχιστες ώρες....

14 Φεβρουαρίου 2019 19:50

Η κακοκαιρία «Χιόνη» - μια ακόμα – που πλήττει τη χώρα το τελευταίο διήμερο, έφερε στο νησί της Πάρου ραγδαία βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε από πλημμυρικά φαινόμενα έντονου χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, έπεσε τόσο πολύ εξ΄ουρανού νερό στην Πάρο, που σε διάστημα μόλις τριών περίπου ωρών, ο υετός που καταγράφηκε άγγιξε τα 40 χιλιοστά!
Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί, ωστόσο, εξαιτίας της σφοδρής ραγδαιότητας του φαινομένου της βροχόπτωσης, μέσα σε ελάχιστες ώρες, κτήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους χείμαρρους.

Συγκεκριμένα, στον δρόμο Παροικίας - Νάουσας μέσω Καμαρών, 200 περίπου μέτρα μετά την ΔΕΥΑΠ, το ύψος του νερού επί του οδοστρώματος ξεπέρασε τα 60 εκατοστά, θέτοντας σε κίνδυνο μέσα στη νύχτα την ασφαλή διέλευση οχημάτων και δικύκλων.

Τα έντονα φαινόμενα των βροχοπτώσεων στην Πάρο φαίνεται να συνεχίζονται και μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη, αρχής γενομένης από τις αρχές περίπου του έτους.

Ο συνολικός υετός που έχει καταγραφεί επίσημα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 (μέχρι τα μέσα του) φθάνει τα 280 χιλιοστά! Αν σε αυτόν τον αριθμό προσθέσουμε και τον υετό των προηγούμενων τριών περίπου μηνών (των τελευταίων του 2018) ο υετός στο νησί φθάνει έως σήμερα τα 420 χιλιοστά!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos