300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Πάρος: Ανέσυραν 650 κιλά σκουπίδια σε 1 ώρα από τη θάλασσα

07 Μαρτίου 2019 21:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάρος: Ανέσυραν 650 κιλά σκουπίδια σε 1 ώρα από τη θάλασσα

test2

test2

Η μεγαλύτερη αποστολή υποβρυχίων και παράκτιων καθαρισμών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες.


Το ethnos.gr αποκαλύπτει την δράση της αποστολής με την ονομασία Keep Aegean Blue (κράτα το Αιγαίο μπλε) αλλά και το τεράστιο εγχείρημα μιας ομάδας συμπολιτών μας που εθελοντικά ρίχνουν γέφυρες σε 15 μεγάλα νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά και σε πολλά ακόμα μικρότερα.

Η πενταμελής ομάδα της All For Blue που ιδρύθηκε από την Κατερίνα Τοπούζογλου πραγματικά εντυπωσιάζει. Σκοπός της είναι να επισκεφτεί 15 νησιά του Αιγαίου και άλλα μικρότερα και με την βοήθεια εθελοντών μαθητών αλλά και εθελοντών δυτών σε όλα τα νησιά να καθαρίσουν τις ακτές το βυθό του Αιγαίου από σκουπίδια.

650 κιλά σκουπίδια σήμερα στην Πάρο

Πρώτη στάση ήταν σήμερα στην Πάρο όπου συμμετείχαν στην δράση 300 μαθητές. Μαζί με τους εθελοντές δύτες και όλη την ομάδα έβγαλαν 650 κιλά σκουπίδια μόλις σε μία ώρα δράσης. Ακολούθησε σεμινάριο με προβολή βίντεο όπου οι μαθητές του νησιού έμειναν με ανοικτό το στόμα με τις πληροφορίες που έμαθαν και τα βίντεο που παρακολούθησαν σε ανάλυση της Τοπούζογλου.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να κουνήσουμε το δάκτυλο στα παιδιά και να κάνουμε παρατηρήσεις αλλά για να τους δώσουμε βίντεο με πληροφόρηση και για να ευαισθητοποιήσουμε. Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα και πρέπει να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό», είπε στο ethnos.gr η Τοπούζογλου η οποία είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτής για το περιβάλλον με ειδίκευση τους καρχαρίες και παράλληλα είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής.

Πρόταση από μουσείο για τα σκουπίδια

Καλοριφέρ, λεκάνες τουαλέτας, καρότσια σούπερ μάρκετ, σόμπες, πορτατίφ είναι μόνο μερικά από τα ήδη που βγάζουν στην επιφάνεια και μάλιστα μεγάλο ευρωπαϊκό μουσείο σύγχρονης τέχνης ενδιαφέρθηκε να φωτογραφίζει τα σκουπίδια για να τα παρουσιάσει σε έκθεση. «Ακόμα και για μας τα σκουπίδια που βρίσκουμε είναι μία μεγάλη έκπληξη. Σήμερα βρήκαμε στο βυθό της Πάρου καλοριφέρ και άλλα απίθανα αντικείμενα», είπε η Τοπούζογλου.

Ο μύθος των βιοδιασπόμενων

Τοποθετήθηκε επίσης στο μύθο των βιοδιασπόμενων πλαστικών: «Ολοι πιστεύουν πως τα βιοδιασπώμενα πλαστικά είναι υγιεινά και αυτό είναι μέγα λάθος. Διαλύονται σε πολύ μικρά κομμάτια που τα τρώνε τα ψάρια και η τροφική αλυσίδα συνεχίζεται στον άνθρωπο με φοβερές συνέπειες. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πλαστικό, μόνο μεγάλα λινά τσουβάλια που κουβαλάμε τα σκουπίδια και τα παραδίδουμε στις υπηρεσίες καθαριότητας των νησιών».

Ο κάπτεν Ζαννίκος και ο Πριόβολος

Η Τοπούζογλου τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου μένει στη Μύκονο όπου ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό, ενώ η ομάδα αποτελείται από τον συριανό Τάσσο Ρούσσο (Ζαννίκος) που είναι ο ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του φουσκωτού μήκους 9,5 μέτρων και με μηχανή 300 ίππων που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει παντός καιρού με ταχύτητα και με ασφάλεια.

Συγκυβερνήτης είναι ο συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θαλασσοπόρος, και έμπειρος ιστιοπλόος και ερασιτέχνης φωτογράφος Σπύρος Πριόβολος, ο Γιάννης Ξανθάκης που είναι δύτης και πρωταθλητής σε υποβρύχια σπορ και ο Μάρκος Τράκας επαγγελματίας κάμεραμαν και μοντέρ που καλύπτει δημοσιογραφικά την αποστολή.

Σε 53 μέρες 1.000 ναυτικά μίλια

Το πλήρωμα του σκάφους θα βρίσκεται στα νερά του Αιγαίου για 53 ημέρες, θα διανύσει 1.000 ναυτικά μίλια, δηλαδή, 1.850 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθούν 15 μεγάλα νησιά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αλλά και πολλά μικρότερα.

Θα πραγματοποιήσουν 30 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία των νησιών και με την συμμετοχή 5.000 μαθητών και χιλιάδων εθελοντών θα προβούν σε δράσεις για τον καθαρισμό των παραλιών αλλά και του βυθού από σκουπίδια και πλαστικά. Την δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Νοτιοανατολικού Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Η δράση θα συνεχιστεί στην Πάρο και μετά από ενδιάμεση στάση στα Κουφονήσια η αποστολή την Τρίτη 12 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Λέρο.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Πάρος: Πέμπτη 7/3
Λέρος: Τρίτη 12/3
Κάλυμνος: Τετάρτη 13/3
Κως: Πέμπτη 14/3
Κάρπαθος: Παρασκευή 22/3
Ρόδος: Τρίτη 26 και Τετάρτη 27/3
Σύμη: Πέμπτη 28/3
Τήλος: Παρασκευή 29/3
Σαντορίνη: Δευτέρα 1/4
Μήλος: Τετάρτη 3/4
Ναξος: Πέμπτη 4/4
Σύρος: Πέμπτη 5/4
Άνδρος: Τρίτη 16/4
Τήνος: Τετάρτη 17/4
Μύκονος: Πέμπτη 18/4

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Πάρος: Παραλιακός δρόμος έπεσε...
Η παριανή φύση υποδέχεται την... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους parking οχημάτων, τώρα δεν έχει κανέναν – Τι μέλει γενέσθαι στη σεζόν

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους park...

02 Μαϊος 2025
Πάρος: Άνοιξε και μας περιμένει ο σαγηνευτικότερος γαστρονομικός προορισμός στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας!

Πάρος: Άνοιξε και μας περιμένει ο σ...

02 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Βατικανό: "Habemus Papam" - Ο Ρόμπερτ Φ. Πρεβόστ είναι ο νέος Πάπας (βίντεο)

Βατικανό: "Habemus Papam"...

08 Μαϊος 2025
Πάρος – Δημαρχείο: Συνάντηση Δημάρχου με φορείς και επαγγελματίες για τη φετινή τουριστική σεζόν (Bίντεο)

Πάρος – Δημαρχείο: Συνάντηση Δημάρχ...

08 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ