Πάρος: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Παντελαίος

18 Μαρτίου 2019 19:29

Το Σάββατο 16 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Παντελαίος του Δημητρίου.


Το μοναχοπαίδι του μπάρμπα Μήτσου Παντελαίου με το ραφείο των ιερατικών ενδυμάτων στην οδό Μητροπόλεως.
Του κυνηγημένου κομμουνιστή από τη δικτατορία του Μεταξά, του αντιστασιακού στην κατοχή, του δεσμώτη σε ναζιστικό στρατόπεδο τη περίοδο της κατοχής που είχε τη παλληκαριά, να κάνει σαμποτάζ στη γραμμή παραγωγής πολεμικού υλικού των καταναγκαστικών έργων των χιτλεροφασιστών, του ανθρώπου που το μετεμφυλιοπολεμικό καθεστώς, όπως και χιλιάδες άλλους, «τίμησε» τους αγώνες του για τη λευτεριά της πατρίδας με το δρόμο της εξορίας.

Έτσι γαλουχήθηκε o Γιάννης, σεμνός, συνεπής, τίμιος αγωνιστής, με καθαρό μυαλό. Ο Γιάννης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΚΚΕ. Ήταν από μικρός όμως, μέχρι τη στιγμή που άφησε τη τελευταία του πνοή, πλάι στο κόμμα, ηθικά και υλικά και στις πιο δύσκολες στιγμές τις δικές του αλλά και της ιστορίας του ΚΚΕ . Ποτέ δεν έχανε τη πίστη του, αταλάντευτος υποστηρικτής των δίκιων του λαού μας . Η «σπορά» του μπάρμπα Μήτσου είχε ριζώσει γερά.

Ο Γιάννης υπήρξε τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέλος της συντακτικής επιτροπής της «Παριανής Γνώμης», που χώρος των συνεδριάσεων της ήταν το παραχωρημένο για τη δουλειά αυτή, πατάρι στο ραφτάδικο του πατέρα του.

Λογιστής στο επάγγελμα στην Αθήνα αρχικά. Στη Πάρο στη συνέχεια τέλη δεκαετίας του ΄80 μετά και από τη προτροπή φίλων να εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου λογιστών Πάρου – Αντιπάρου, για χρόνια πρόεδρός του, που έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού των συναδέλφων του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην συντρόφισσα του Ευαγγελία στο γιό του Δημήτρη και σε όλους τους οικείους του. Σύντροφε Γιάννη καλό ταξίδι!

ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ Πάρος 17-3-19

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos