Πάρος: Παρέλαση και παραδοσιακό γλέντι της νεολαίας στη Νάουσα την 25η Μαρτίου!

25 Μαρτίου 2019 18:21

Είναι μια γιορτή της νεολαίας της Νάουσας που έχει εθιμικά καθιερωθεί να πραγματοποιείται ανήμερα της 25ης Μαρτίου!


Είναι ένα αυθόρμητο υπαίθριο γλέντι με πρωταγωνιστές νέους και νέες οι οποίοι ντυμένοι στα γαλανόλευκα ή με παραδοσιακές φορεσιές, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, γίνονται στην κεντρική πλατεία του οικισμού, μια μεγάλη παρέα χορεύοντας και τραγουδώντας παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς.

Έτσι κι εφέτος, τα νιάτα της Νάουσας έδωσαν το «παρών» ανήμερα της εθνικής επετείου, τιμώντας τη ντόπια μουσικοχορευτική παράδοση σε μια εκδήλωση γεμάτη ζωντάνια και ρυθμό!

Ήταν ο ξεχωριστός, αυθεντικός τρόπος των παιδιών να τιμήσουν την εθνική μας γιορτή, ήταν ίσως ο δικός τους τρόπος να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελευθερία της Ελλάδας, στην πιο σημαντική επέτειο για την εθνική της ανεξαρτησία. Την ελεύθερη πατρίδα γιόρτασαν στο αυτοσχέδιο γλέντι τους τα παιδιά, την ελευθερία του λαού μας να ζει διατηρώντας την ιδιαίτερή του ταυτότητα, τον πολιτισμό του και να χαίρεται τη ζωή!

Αυτό ακριβώς έκαναν και τα νιάτα της Νάουσας ανήμερα της 25ης Μαρτίου! Τίμησαν την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου τους, ενός τόπου ελεύθερου χάρη στους ηρωικούς αγώνες του 1821!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos