Πάρος: Χειμώνας μες την άνοιξη! Ρεκόρ βροχόπτωσης στο νησί…

06 Απριλίου 2019 21:05

Ο…. Απριλιάτικος χειμώνας είναι εδώ!


Διανύουμε την καρδιά της άνοιξης αλλά η κακοκαιρία που πλήττει την Πάρο θυμίζει όχι μόνο χειμερινές καιρικές συνθήκες αλλά και άλλες παλαιότερες εποχές… Εποχές που οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες και παρατεταμένες στο νησί το οποίο τα τελευταία χρόνια βίωσε δυστυχώς μεγάλες περιόδους ανομβρίας που είχαν επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Φέτος όμως οι βροχοπτώσεις φαίνεται να σπάνε ρεκόρ ύψους από τα τέλη του φθινοπώρου μέχρι σήμερα! Και η νέα κακοκαιρία με κύρια φαινόμενα τους νοτιάδες και το βροχερό σκηνικό έρχεται να προσθέσει κι άλλο νερό στο παριανό έδαφος!

Η σταθερή ασταμάτητη βροχή που έπεσε στην Πάρο από το βράδυ της Παρασκευής 5 Απριλίου μέχρι σχεδόν το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί «πλούσιος» υετός 34,8 χιλιοστών μέσα σε περίπου 12 ώρες.

Συγκριτικά τώρα, μια τάξη μεγέθους για το ύψος της βροχής που καταγράφηκε στο νησί μέσα στους πρώτους τρείς μήνες του 2019 μας δίνει η αντιπαραβολή με τα αντίστοιχα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2018.

Η σύγκριση είναι συντριπτική!

426,2 χιλιοστά υετού καταγράφηκαν στην Πάρο κατά τους μήνες Ιανουάριο – Μάρτιο 2019 έναντι 120 χιλιοστών κατά τους αντίστοιχους μήνες του αμέσως προηγούμενου έτους.

Ξεκάθαρη εικόνα της αποτύπωσης του φαινομένου στο νησί παρουσιάζουν και τα συνολικά χιλιοστά που αντιστοιχούν στο εξάμηνο Οκτώβριος 2018 – Μάρτιος 2019. 605 χιλιοστά υετού καταγράφηκαν κατά την ανωτέρω περίοδο στην Πάρο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις να σημειώνονται στο νησί κατά τη χειμερινή περίοδο.

Καθώς το Νοέμβριο που μας πέρασε το ύψος υετού άγγιξε τα 47,4 χιλιοστά και το Δεκέμβριο τα 95,2, από την αρχή του έτους μοιάζει σαν να «άνοιξαν» οι ουρανοί στο νησί με φαινόμενα σπάνια (βροχή, χαλάζι, χιονόνερο, χιόνι) που έσπασαν κάθε ρεκόρ των τελευταίων χρόνων!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos