Πάρος: Μ. Τετάρτη στις Λεύκες υπό την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ

25 Απριλίου 2019 18:47

Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στις Λεύκες η Ακολουθία του Νιπτήρος και το Άγιο Ευχέλαιο παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν στο ναό του όμορφου χωριού της ενδοχώρας της Πάρου.


Προεξάρχων του Μυστηρίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος χάρισε την ευλογία του στους πιστούς παριανούς τιμώντας με την παρουσία του το νησί. Ο σεβάσμιος πεπαιδευμένος Ιεράρχης κ. Ιωσήφ, με σπουδαίο έργο διακονίας στην Εκκλησία εντός και εκτός Ελληνικού χώρου, θα προεξάρχει επίσης σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.



Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Προποντίδος, αποτελεί την Ιερή κεφαλή της Μητρόπολης Προικοννήσου, μιας από τις αρχαιότερες Επισκοπές που μαρτυρείται ήδη από τον 5ο αιώνα όταν μετατέθηκε σε αυτήν ο Επίσκοπος Ιωάννης που μετείχε στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Εφέσου το 431 μ.Χ.

Μετά από έναν περίπου αιώνα, η Επισκοπή Προικοννήσου προήχθη σε Αρχιεπισκοπή και έφθασε να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των υποκείμενων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Αρχιεπισκοπών. Στις αρχές του 19ου αιώνα, η Αρχιεπισκοπή Προικοννήσου προήχθη σε Μητρόπολη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos