Πάρος: Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και συνεστίαση με παραδοσιακή ρεβυθάδα τη Μ. Παρασκευή στον Πρόδρομο (Βίντεο)

26 Απριλίου 2019 20:44

Ημέρα αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου η Μεγάλη Παρασκευή. Στον Πρόδρομο της Πάρου ωστόσο, αποτελεί και ημέρα τίμησης της μνήμης των προσφιλών προσώπων που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας.


Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη, κάτοικοι του χωριού, παριανοί αλλά και επισκέπτες της Πάρου, παραβρέθηκαν στη φιλόξενη συνεστίαση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκόπας ο Πάριος» στο χώρο «Δεξαμενή» προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα και φυσικά παραδοσιακή ρεβυθάδα.



Ο Πρόδρομος, το γραφικό χωριό με τις ιδιαίτερες παραδόσεις στις οποίες παραμένει πιστό, έχει εδώ και πολλά χρόνια καθιερώσει τη συνάντηση και συνεστίαση της Μεγάλης Παρασκευής ως εθίμου ενθύμησης της μνήμης των νεκρών του χωριού.



Την ημέρα της πιο μεγάλης χριστιανικής θλίψης κατά την οποία κορυφώνεται ο θρήνος για τα Θεία Πάθη, το έθιμο του Προδρόμου μοιάζει να δίνει ένα επιπλέον συγκινητικό νόημα στο μήνυμα της κατανίκησης του Θανάτου που συμβολίζουν οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα.



Φωτογραφίες Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos