Η νέα εποχή στην αυτοκίνηση είναι εδώ και την είδαμε στη Νάουσα της Πάρου!

02 Αυγούστου 2019 17:39

Μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Η ιδιότυπη μορφή του, θυμίζει σύγχρονα αεροδυναμικού σχεδιασμού παιδικά παιχνίδια που έρχονται κατευθείαν από το μέλλον!

Πρόκειται όμως για την τελευταία λέξη στην τεχνολογία της αυτοκίνησης και δεν είναι άλλο από ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που επινοήθηκε για να ανταποκριθεί σε σύγχρονα δεδομένα της ζωής μας όπως η οικολογική ευαισθησία, η οικονομική κρίση και η διαχείριση της στάθμευσης.

Το ηλεκτροκίνητο μικρών διαστάσεων όχημα Renault Twizy που πρωτοπαρουσιάστηκε σε έκθεση στο Παρίσι έχει αρχίσει να διαγράφει ήδη χιλιόμετρα και στην Ελλάδα. Το συναντήσαμε στη Νάουσα της Πάρου, κατακαλόκαιρο, να… «αδιαφορεί» για τετριμμένα προβλήματα όπως οι περιορισμένες θέσει parking και να κλέβει φυσικά τις εντυπώσεις!

Με μήκος μόλις 2,32 μέτρα, πλάτος 1,19, ύψος 1,46 και χώρο αποσκευών 31 λίτρα, ζυγίζει μετά βίας 450 κιλά μοιάζοντας με… μινιατούρα αυτοκινήτου! Ξεχάστε σ΄αυτό τη θέση του συνοδηγού! Το δεύτερο άτομο που μπορεί να επιβιβαστεί, κάθεται πλέον πίσω από τον οδηγό, κι όχι δίπλα του, έτσι για να… αποφεύγονται κι οι περισπάσεις…



Βασικότατο πλεονέκτημά του, η ηλεκτροκίνηση. Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα, μπαταρία ιόντων λιθίου με αυτονομία 100 χιλιομέτρων και φορτίζεται πλήρως μέσω οικιακής μπρίζας σε 3,5 μόνο ώρες. Το απίστευτο φυσικά είναι η τιμή του που ξεκινά από τα 6.990 ευρώ!
Το αυτοκίνητο για όλα τα budget και τις περιστάσεις, πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε νέες βελτιωμένες «εκδόσεις».

Το είδαμε στη Νάουσα και λατρέψαμε τη νέα εποχή που εγκαινιάζει για μια πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos