Με λαμπρές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα τιμήσει κι εφέτος η πρωτεύουσα της Πάρου την εορτή του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.

11 Αυγούστου 2019 12:31

Με λαμπρές λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα τιμήσει κι εφέτος η πρωτεύουσα της Πάρου την εορτή του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.

Τρίτη 13 Αυγούστου

Στις 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Στις 20:00 Εσπερινός. Η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος

Τετάρτη 14 Αυγούστου

Στις 07:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Στις 20:00 Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαοδικείας κ. Θεοδωράτου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Κατά την Ακολουθία της Λιτής θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Στις 23:00 Έναρξη Ιεράς Αγρυπνίας που θα περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Μεγάλη Παράκληση, Όρθρο με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία.

Πέμπτη 15 Αυγούστου

Στις 07:00 Έναρξη Όρθρου

Στις 08:30 Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείιτουργο μετά Θείου Κηρύγματος Προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωράτου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου.

Στις 10:30 Λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Στις 10:45 Δέηση στην εξέδρα του λιμανιού και συνέχιση της Λιτανείας με κατάληξη στα Προπύλαια του Ιερού Προσκηνύματος όπου και θα ψαλεί η ακροτελεύτια Δέηση.

Το βράδυ τώρα ο κόσμος που θα βρεθεί στην Παροικία θα απολαύσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα του συλλόγου Γυναικών Πάρου «Αρηίς».

Επίσης θα γίνει η καθιερωμένη, γιορταστική ρίψη βεγγαλικών.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos