Πάρος: Με βαθιά ευλάβεια και λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής (Βίντεο + Φωτό)

15 Αυγούστου 2019 19:18

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας γιορτάστηκε στην Πάρο η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, ένα από τα σπουδαιότερα ορθόδοξα προσκυνήματα της Θεοτόκου παγκοσμίως.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από όλες τις γωνιές της Πάρου αλλά και προσκυνητών που είχαν τάμα να προσκυνήσουν τη Χάρη Της, τελέστηκε με λαμπρότητα το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαοδικείας κ. Θεοδωράτου και Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έψαλε ο Βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής. Κατά την Ακολουθία της Λιτής, πραγματοποιήθηκε περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού.Tο πρωί της Πέμπτης τώρα 15 Αυγούστου, παρουσία πλήθος πιστών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, του Υπουργού Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη και του βουλευτή Κυκλάδων κ. Ν. Συρμαλένιου, τελέστηκε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας.

Η κατανυκτική πομπή διήλθε από το λιμάνι της Πάρου όπου εψάλη δέηση, την παραλία και τα σοκάκια της Παροικίας, ακολουθούμενη από χιλιάδες ευλαβείς πιστούς σε κλίμα θρησκευτικής συγκίνησης. Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές στην Παναγιά της Πάρου και πλοία που βρίσκονταν στη διάρκεια της λιτάνευσης στο λιμάνι της Πάρου τίμησαν κι αυτά πανηγυρικά την μεγάλη γιορτή της ημέρας. 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos