Συναντήσεις της ΠΦΠΟ στην Πάρο

11 Σεπτεμβρίου 2019 16:27

Με τον διοικητή του Α.Τ. Πάρου κ. Μποζίκη


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία το 2ήμερο που μας πέρασε βρέθηκε στην Πάρο και είχε συνεργασίες με αρχές και παράγοντες του νησιού για τα θέματα της κακοποίησης των ζώων με έμφαση στα παστουρωμένα ζώα που είναι εξαιρετικά πολλά στο νησί και σε συνθήκες που συνιστούν βαρύτατη κακοποίηση τους .

Συναντήσαμε τον Διοικητή του Α.Τ Πάρου κ. Γεώργιο Μποζίκη και είχαμε μια γόνιμη συζήτηση μαζί του για την νομοθεσία, την επαγρύπνηση της αστυνομίας στα θέματα της κακοποίησης αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν τα ζώα, κάναμε δε προτάσεις που ευελπιστούμε να εισακουστούν
Στο Α.Τ. Πάρου ο Φιλοζωικός μας Σύλλογος Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και η Πρόεδρός του κα Δέσποινα Καλογεροπούλου δώρισαν για τις ανάγκες του τμήματος ένα scanner ανίχνευσης της ηλεκτρονικής σήμανσης στα ζώα συντροφιάς .

Μαζί μας στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του PAWS -πρόκειται για τον άλλο φιλοζωικό σύλλογο της Πάρου- κα Αργυρώ Ελευθεριάδου, την οποία είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να την γνωρίσουμε από κοντά

Στην συνέχεια η Ομοσπονδία συνάντησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάρου κ Κ. Ροκονίδα – τον κ. Δήμαρχο δεν κατέστη δυνατό να τον δούμε -, με τον οποίο συζητήσαμε τα θέματα της ευζωίας των ζώων στην Πάρο .

Ως Ομοσπονδία θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πάρου και υπεύθυνος για την ευζωία των ζώων εκ του νόμου τυγχάνει παράλληλα και πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Πάρου, δημοτικός σύμβουλος Πάρου και αυτό δημιουργεί κατά την γνώμη μας ένα ηθικό ζήτημα αφού ταυτόχρονα θα πρέπει να υποστηρίξει τους κτηνοτρόφους και αγρότες ως Πρόεδρος τους και ως πολίτες της Πάρου που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Πάρο .

Ως εκ τούτου θεωρούμε, ότι δεν είναι τυχαία η θέση που παίρνει υπέρ του παστουρώματος των ζώων, τα οποία υποτίθεται ότι ως Κτηνιατρική Πάρου αρμόδια για την ευζωία τους θα έπρεπε να προστατεύει από την βάναυση κακομεταχείριση, την οποία αποκαλεί ”παράδοση” !!! και την οποία διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια στα δυστυχισμένα ζώα κατά την επίσκεψή μας στην Πάρο.

Δείτε τη σχετική του ανακοίνωση:

Θα θέλαμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στην πρωτοπόρα και αποτελεσματική προσπάθεια του φιλοζωικού μας συλλόγου Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου και στην Πρόεδρό που εδώ και 3 χρόνια περίπου διατηρούν με υποδειγματικό τρόπο δικό τους ιδιωτικό κτηνιατρείο μετά από πολλές προσπάθειες και πολλά εμπόδια .
Το κτηνιατρείο του συλλόγου έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό των αδέσποτων στο νησί της Πάρου .



Δεν συναντήσαμε ούτε ένα αδέσποτο σκυλί οι δε γάτες ήταν πολύ λίγες, ήρεμες, στειρωμένες και σε άριστη θρεπτική κατάσταση, φροντίζονται δε εκτός από τους φιλόζωους και από τους καταστηματάρχες του νησιού .
Στην Πάρο είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να μιλήσουμε από κοντά και με την Πρόεδρο του PAWS κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου και να διαπιστώσουμε την μεγάλη τους επίσης συμβολή και προσπάθεια αλλά και τον αγώνα τους για την μείωση των αδέσποτων της Πάρου, με ικανοποίηση δε διαπιστώσαμε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο συλλόγων στην επίτευξη του κοινού για όλους μας σκοπού.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos