Ρεκόρ 10ετίας παντού! Μεγάλο ρεύμα κίνησης από Πούντα Πάρου προς Αντίπαρο το Σεπτέμβριο…

06 Οκτωβρίου 2019 20:59

Από τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, συνάγεται η διαπίστωση ότι ο πρώτος φετινός φθινοπωρινός μήνας έκλεισε με τέτοια αύξηση της κίνησης από Πούντα προς Αντίπαρο ώστε καταρρίφθηκε ρεκόρ 10ετίας!


Ο φετινός αριθμός αφιχθέντων επιβατών, αυτοκινήτων, δικύκλων και φορτηγών στο μικρό νησί μέσω του ferry – boat, σημείωσε τόσο ευμεγέθη αύξηση τον Σεπτέμβριο που μόλις μας πέρασε, ώστε μπορούμε να μιλάμε για αριθμούς - ρεκόρ συγκρινόμενους με τους Σεπτεμβριάτικους μήνες από το 2010 μέχρι το 2019!
41.676 άτομα, 7.968 αυτοκίνητα, 2.328 δίκυκλα και 1.144 φορτηγά «πέρασαν» από την Πούντα στην Αντίπαρο σε 1043 κατάπλους οι οποίοι και αυτοί σημείωσαν επίσης ρεκόρ 10ετίας!

Κάτι ο καλός καιρός που ελάχιστα θύμιζε φθινόπωρο, κάτι η μικρή Σεπτεμβριάτικη πτώση της θερμοκρασίας που ενθάρρυνε εκδρομικές εξορμήσεις σε ιδανικότερες καιρικές συνθήκες, είχαν καθώς φαίνεται αποτέλεσμα, η Αντίπαρος να δεχτεί ένα μεγάλο κύμα επισκεπτών από το νησί της Πάρου. Άλλωστε το γεγονός ότι η θερινή τουριστική σεζόν «επιμηκύνθηκε» κατά τα φαινόμενα φέτος, ευνόησε επίσης και την Αντίπαρο από πλευράς κίνησης.

Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύει σαφώς, ότι κάθε χρόνο από το 2010 και εντεύθεν, η κίνηση του μικρού νησιού μεγεθύνεται προοδευτικά μέσω της γραμμής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πούντας – Αντιπάρου.

Ήδη από πέρσι, η φετινή κίνηση Σεπτεμβρίου ήταν αυξημένη κατά 3,6% ενώ η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη συγκρινόμενη με τα πριν από το 2018 έτη! Ωστόσο, οι διακινηθέντες επιβάτες με πλοιάριο από την Παροικία της Πάρου προς στην Αντίπαρο, κυμάνθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 στα επίπεδα περίπου των τελευταίων χρόνων, χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos