Οκτώβριος 2019: H Πάρος «έστειλε» τους περισσότερους εδώ και 10 χρόνια επισκέπτες στη γειτονική Αντίπαρο!

10 Νοεμβρίου 2019 19:41

Ολοένα αυξανόμενη κατά θεαματικό τρόπο βαίνει η κίνηση στο νησί της Αντιπάρου όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των Λιμενικών Αρχών τα οποία καταγράφουν τις «εισροές» επισκεπτών στο μικρό νησί από τη γειτονική Πάρο.


Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που κινήθηκε από Πάρο προς Αντίπαρο μέσα στο καλοκαίρι, συνέχισε την πορεία του και μέσα στο φθινόπωρο καθώς ευμεγέθης αριθμός επισκεπτών «πέρασε» στην Αντίπαρο από την Πάρο κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Μάλιστα ο φετινός Οκτώβριος - μήνας κατά τον οποίον η Πάρος είχε αυξημένη συγκριτικά με άλλα έτη τουριστική κίνηση - φαίνεται να ευνόησε κατά πολύ τουριστικά την Αντίπαρο καθώς ο αριθμός των επισκεπτών στο μικρό νησί έσπασε ρεκόρ 10ετίας!

14.786 άτομα, 3.009 αυτοκίνητα, 550 φορτηγά και 474 δίκυκλα, αποβιβάστηκαν στην Αντίπαρο με ferry μέσω Πούντας σε 807 συνολικά κατάπλους, αριθμοί, οι οποίοι εμφανίζονται κατά πολύ μεγεθυμένοι αν τους συγκρίνουμε με την κίνηση Οκτωβρίου από το 2010 και εντεύθεν!

Από την Παροικία τώρα μετέβησαν στην Αντίπαρο με πλοιάριο της γραμμής μέσα στον φετινό Οκτώβριο 199 άτομα και αντίστροφα από Αντίπαρο προς Πάρο 197, σε 36 συνολικά κατάπλους.

Αξιοσημείωτη είναι η διαπίστωση ότι τόσο μέσα στην υψηλή θερινή σεζόν όσο και αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, διαγράφεται εύγλωττα το γεγονός ότι η Αντίπαρος «ακολουθεί» την αυξητική τάση της κίνησης της Πάρου, κερδίζοντας με τα χρόνια την προτίμηση του κόσμου για μια επίσκεψη στο μικρό, όμορφο νησί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos