«Πετάνε» οι Κυκλάδες σε αεροπορικές αφίξεις τουριστών, με την Πάρο να σημειώνει τον εντονότερο ρυθμό ανάπτυξης!

28 Νοεμβρίου 2019 20:11

Αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία εκδόθηκαν το Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με αυτά, κατά το μήνα Οκτώβριο 2019, η μεγαλύτερη αύξηση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις μεταξύ των αεροδρομίων της χώρας, καταγράφηκε στα αεροδρόμια των Κυκλάδων και άγγιξε ποσοστιαία το 6,2%.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τα Κυκλαδονήσια και στις αφίξεις εσωτερικού καθώς η αύξηση της τουριστικής αεροπορικής κίνησης φθάνει τον Οκτώβριο του 2019 το 7,1% που σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε συν 5.000 επισκέπτες με προέλευση από αεροδρόμια της Ελλάδας.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός, ότι σε μια επισκόπηση των στατιστικών στοιχείων του ΙΣΕΤΕ που αφορά στην περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2019, και πάλι η μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις καταγράφεται στις Κυκλάδες με ποσοστό 5,6% που σε αριθμούς «μεταφράζεται» σε συν 47.000 τουρίστες!

Όλοι οι Κυκλαδικοί προορισμοί παρουσίασαν άνοδο στην κίνησή τους για το παραπάνω δεκάμηνο.

Ωστόσο, ενώ τα κατεξοχήν παγκόσμιας ακτινοβολίας νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου παρουσίασαν αύξηση κατά 5,3% και 3,6% αντίστοιχα, το νησί της Πάρου κατέγραψε τον εντονότερο ρυθμό ανάπτυξης στις αεροπορικές αφίξεις του με ποσοστό 12,2% που αντιστοιχεί σε 11.000 περισσότερους από αέρος επισκέπτες!

Όσον αφορά τώρα στην προτίμηση της Ελληνικής κυρίως τουριστικής αγοράς στους εγχώριους τουριστικούς προορισμούς, η Νάουσα της Πάρου φιγουράρει σταθερά και το 2018 και το 2019 μεταξύ των δημοφιλέστερων ανά τη χώρα!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos