Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών Πάρου

14 Φεβρουαρίου 2020 20:56

Προς τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους των Καμαρών,

Ο Σύλλογος Καμαρών πληροφορήθηκε από την ανακοίνωση της Επιτροπής ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο, ότι η Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει πορεία προς την περιοχή που είναι εγκατεστημένες οι ανεμογεννήτριες στις Καμάρες.

Στη συνέχεια η εν λόγω Επιτροπή, συνήλθε και αποφάσισε, όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωσή της, την οργάνωση της πορείας. Ωστόσο, πριν συνέλθουν και αποφασίσουν, αγνόησαν το Σύλλογο και κυρίως την τοπική κοινωνία - όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν - που βιώνουν τα προβλήματα από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Ζητήσαμε να αναβληθεί η πορεία, δεδομένου ότι η υπόθεση του αιολικού πάρκου στις Καμάρες έχει επιδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Μάρτιο του 2018 και ενόψει της έκδοσης απόφασης, έχουμε την άποψη, ότι η συγκεκριμένη πορεία δεν μας ευνοεί.

Μετά από αυτήν την αδιάφορη στάση της Επιτροπής, σε ότι αφορά την περιοχή τη δική μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να μη λάβουμε μέρος στην πορεία - διαμαρτυρία.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας