Η ζωή αλλιώς | «Πάρος. Όταν “έχει καλοσύνη» (Βίντεο)

09 Μαρτίου 2020 17:48

Ο χειμώνας στην Πάρο έχει τη δύναμη του ανέμου και της βροχής. Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται πιο ζεστές. Και η Παριανή φιλοξενία αποκτάει νέες διαστάσεις. Στην Πάρο συναντήσαμε ανθρώπους με φωτεινό χαμόγελο, σκαμμένα χέρια και γλυκό καλωσόρισμα.

Με τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη μιλήσαμε για τη ζωή στη στεριά και τη θάλασσα κι επάνω στο καΐκι τους φτιάξαμε την κακαβιά τη γνήσια, αυτή των ψαράδων.

Στη Μάρπησσα, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Πάρου, βρήκαμε την κυρία Μαριγούλα, με το πανέμορφο σπίτι της και τον αργαλειό του 1858.

Με τον Άλκη, έναν πολίτη του κόσμου από την Αθήνα που πλέον είναι αγρότης στην Πάρο, μάθαμε για το κρίταμο, τα αμπέλια και την κάπαρη που καλλιεργεί.

Λίγα μόνο μέτρα από το αεροδρόμιο της Πάρου, μέσα σ’ έναν κήπο, φυτεμένο με ελιές και αμάραντους, μείναμε εκστατικοί μπροστά στις μικρογραφίες της Κυκλαδίτικης Παράδοσης που έφτιαξε ένα απλός άνθρωπος, ο κ. Μπενέτος. Η κινητήρια δύναμη όμως που γύρισε τα γρανάζια της ψυχής του για περισσότερα από 50 χρόνια, ήταν ο μεγάλος του έρωτας, η σύζυγός του Πόπη. Στην Πάρο βρήκαμε όμως και ένα σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης, που καθιστά το νησί προορισμό για μουσικούς και τραγουδιστές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μακριά από το θόρυβο και τη βαβούρα της πόλης. Η Πάρος είναι μάγισσα. Σαν γυναίκα σμιλεμένη. Κάθε εποχή και με όλες τις συνθήκες, όταν ο καιρός έχει καλοσύνη ή όταν η θάλασσα μιλάει αγριεμένη, η Πάρος ζει πάντα μια Ζωή Αλλιώς. Σαν ένα κυκλαδονήσι κλασικό αλλά και τόσο αλλιώτικο από τα άλλα.

«Η ζωή δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά από τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».
Η Ίνα Ταράντου ταξιδεύει και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς». Δεν έχει σημασία το πού ακριβώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos