Κορωνοϊός: Στήριξη του Κέντρου Υγείας Πάρου

19 Μαρτίου 2020 17:46

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή προσφέρθηκε να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες του Κέντρου Υγείας στο μέτρο του δυνατού, ζητώντας


την αναλυτική καταγραφή αυτών. Μετά την ενημέρωση μας από τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τις συγκεκριμένες ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ., αλλά και των απαιτούμενων υλικών και εξοπλισμού για την στοιχειώδη αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωναϊού που θα εμφανιστούν στο νησί μας, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:

1) Μάσκες υψηλής προστασίας κατηγορίας FFP2 ή FFP3 (για την νοσηλεία κατάλληλες είναι μόνο οι FFP3).
2) Γυαλιά ευρέως οπτικού πεδίου ή ασπίδες προσώπου (μίας ή πολλαπλών χρήσεων).
3) Αδιάβροχες ρόμπες με μακριά μανίκια (ολόσωμες ή μη).
4) Απλές χειρουργικές μάσκες.
5) Αντισηπτικά χεριών κάθε είδους (όχι απλό σαπούνι).
6) Γάντια μη αποστειρωμένα νιτριλίου.
7) Μεγάλοι κουβάδες απορριμμάτων με ανοιγόμενο με το πόδι καπάκι.
8) Χειροπετσέτες (μεγάλος αριθμός).
9) Σκούφιες χειρουργείου μιας χρήσεως- ποδονάρια.
10) Δύο θερμόμετρα υπερύθρων (μετώπου).
11) Δύο ακουστικά Litman (δύο απλά και δύο παιδιατρικά), δύο ωτοσκόπια, δύο οξύμετρα.

Επίσης δευτερευόντως χρειάζονται:

1) (Στην περίπτωση που τα ανωτέρω δεν είναι διαθέσιμα ως ιατρικά είδη): Στολές – ποδιές προστασίας - γυαλιά, μάσκες προστασίας άλλων επαγγελματιών (π.χ. φυτοφαρμάκων, ψεκασμών, χημικών, γεωργικών εφαρμογών κτλ). Στολές ποδιές - κατά προτίμηση αδιάβροχες.
2) Οποιοδήποτε άλλο είδος χαρτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στέγνωμα χεριών πλην χαρτοπετσετών.
3) Καθαριστικά γενικής χρήσης με βάση τη χλωρίνη- σακούλες σκουπιδιών.
4) Επιπλέον συμπυκνωτές οξυγόνου ή φιάλες οξυγόνου.
5) Αδιάβροχοι ανθεκτικοί πλαστικοί σάκοι με φερμουάρ παχείς (πάχους >150μm).
Κατόπιν συνεννόησης με τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας, παρακαλείσθε για οποιαδήποτε βοήθεια είτε υλική, είτε οικονομική, να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
1) Πρόεδρος: Κάγκανη Άννα, 6936546008, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2) Αντιπρόεδρος: Γεωργιάδης Δημήτρης, 6981868523, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3) Γραμματέας: Μωραϊτίδης Γιάννης, 6972234325, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
4) Ειδικός Γραμματέας: Φερεντίνου Αμαλία, 6936144909, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
5) Ταμίας: Κοντός Γιάννης, 6972225545, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6) Μέλος: Fankhauser Maja, 6949717611, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
7) Μέλος: Κορδονέλλη Μαρία, 6937825315, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τραπεζικός λογαριασμός:
ALPHA BANK IBAN: GR62 0140 9370 9370 0200 2005 746
Πολύτιμη επίσης είναι η ενημέρωσή μας για προμηθευτές που διαθέτουν τα υλικά, ειδικότερα αυτά που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά. (μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
Στεκόμαστε δίπλα στο προσωπικό του Κ.Υ. στην δύσκολη αυτή προσπάθειά του.

Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Πάρου - Αντιπάρου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Κάγκανη Άννα

Ο Γενικός Γραμματέας

Μωραϊτίδης Ιωάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos