Ενέργειες του Δήμου Πάρου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

20 Μαρτίου 2020 22:39

Ο Δήμος Πάρου ακολουθεί ευλαβικά τις οδηγίες και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζει στο ακέραιο τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώνονται.


Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος απευθύνοντας μήνυμα στην Παριανή Κοινωνία τονίζει ότι "ως Δημοτική Αρχή, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και των κατοίκων του νησιού. Η επιτυχία μας όμως θα κριθεί από τη συνεργασία, την αφοσίωση, αλλά και την ατομική ευθύνη του καθενός, με στόχο την επίτευξη του κοινού καλού. Στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, απαιτείται η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων της Πάρου αλλά και όλων των πολιτών. "

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Πάρου έχει λάβει μία σειρά μέτρων, τα οποία είναι τα εξής:

1) Προληπτικά μέτρα Αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης, Δημοτικών βιβλιοθηκών, Δημοτικού Ωδείου και λοιπών σχολών και δραστηριοτήτων, παιδικών χαρών, κλειστών γυμναστηρίων και κλειστών χώρων γηπέδων (αποδυτήρια), ΚΑΠΗ. Επίσης, έκλεισαν οι αίθουσες εκδηλώσεων και οι αίθουσες που φιλοξενούν συλλόγους, πολιτιστικούς χώρους, οι αίθουσες που εκθέτουν συλλογές, εκείνες στις οποίες γίνονται πάσης φύσεως μαθήματα ενώ ανεστάλη η διάθεση των πολιτιστικών κέντρων και ανεβλήθησαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συσκέψεις. Το ΚΗΦΗ Νάουσας παραμένει ανοιχτό.

2) Μέτρα στήριξης της Δημόσιας Υγείας Γίνονται προληπτικές απολυμάνσεις δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων ενώ σε συνεργασία με την Ιατρική Κοινότητα, ο Δήμος προέβη στη συγκρότηση ομάδας ιδιωτών εθελοντών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νησιού μας, την οποία και έθεσε στη διάθεση του Κέντρου Υγείας για τον έλεγχο ασθενών κατ’ οίκον.

Για τη διευκόλυνση και ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου, μεταφέρθηκε το ΕΚΑΒ σε δημοτικό χώρο, και με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάρου, μετετράπη ο χώρος σε σημείο προελέγχου ύποπτων περιστατικών, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται ειδικός χώρος για βραχεία νοσηλεία προσβληθέντων από τον ιό. Επιπρόσθετα, με μέριμνα των υπηρεσιών του Δήμου, κατασκευάζονται δύο μοτέρ ειδικών προδιαγραφών για τη δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης Κέντρου Υγείας, ενώ το προσωπικό του Δήμου θα προβαίνει κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας.
Επιπλέον, ανταποκρινόμενος στο δημόσιο αίτημα του Κέντρου Υγείας, ο Δήμος Πάρου παρέδωσε είδη ατομικής προστασίας όπως μάσκες με φίλτρα Α1 Ρ3, ανταλλακτικά φίλτρων, γάντια μίας χρήσης, συσκευασίες χλωρίνης, πλαστικές στολές (πάνω-κάτω) και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικού υγρού.
Τέλος, γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων και με τη συνδρομή του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου στο τηλέφωνο 2284360155, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί το Κ.Υ από επισκέψεις.

3) Λήψη μέτρων προστασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους Έγινε διανομή μασκών, αντισηπτικών και γαντιών σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου, οι οποίοι θα εργάζονται στο εξής εκ περιτροπής, και τροποποιήθηκε η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών, που μπορούν πλέον να επισκέπτονται τις υπηρεσίες από 09.00΄έως 12.00΄καθημερινά και μόνον κατόπιν ραντεβού.

4) Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και όλους εκείνους που χρειάζονται βοήθεια Συστάθηκε ειδική ομάδα, με τη συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών, για την παροχή βοήθειας και λοιπών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (όπως ασθενείς και ηλικιωμένους, η οποία και θα αναλάβει την καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους λόγω κορωνοϊού και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, καθώς και την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Επικουρικά, θα συνδράμει στη διεκπεραίωση των αιτημάτων εκείνων των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, και μόνο για εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos