Κορωνοϊός: Εστίες μόλυνσης πλησίον ΑΤΜ τραπεζών στην Πάρο...

28 Μαρτίου 2020 20:29

Δεν αρκεί να μένουμε σπίτι και να μετακινούμαστε μόνο για απολύτως απαραίτητες ανάγκες. Θα πρέπει επιπλέον να μην δημιουργούμε με τη συμπεριφορά μας εστίες μόλυνσης οι οποίες μπορεί να διασπείρουν τον ιό και να απειλήσουν τη δημόσια υγεία.

Τέτοιες εστίες έχουν παρατηρηθεί στην Πάρο πλησίον ΑΤΜ τραπεζών καθώς στα καλάθια που είναι τοποθετημένα για την απόρριψη των αποδείξεων συναλλαγών, απορρίπτονται και γάντια μιας χρήσης τα οποία φορούν οι πολίτες ώστε να μην αγγίξουν με γυμνά χέρια τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Πολλές φορές μάλιστα όταν τα καλαθάκια γεμίζουν, σωρός από γάντια βρίσκεται πεταμένος στο έδαφος. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ενήμεροι για την σωστή διαχείριση απορριμμάτων, ειδικά εκείνων που μας προστατεύουν από τον ιό.

Η σωστή διαχείριση για την αποσόβηση διασποράς του ιού, θα ήταν η απόρριψη σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και τις πετάμε στο γκρι ή πράσινο κάδο. Δεν αφήνουμε συνεπώς εκτεθειμένα στο περιβάλλον απορρίμματα, γάντια στην προκειμένη περίπτωση, που αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού...

 

 

Διαβάστε εδώ για την διαχείριση των απορριμμάτων

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos