Η Πάρος σήμερα θρηνεί το πιο ηρωικό τέκνο της και θυμάται στιγμές του Μανώλη Γλέζου στο νησί... (Bίντεο)

30 Μαρτίου 2020 18:41

"Πέταξε" σήμερα για την αιωνιότητα ένας άνθρωπος - σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία, ένας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ένας αιώνιος έφηβος που στάθηκε μέχρι την τελευταία του πνοή αεικίνητος, αρθρώνοντας πάντα δημόσιο λόγο και αγωνιζόμενος για τα πιο ευγενή πανανθρώπινα ιδανικά.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι πια κοντά μας και η εκ μητρός του ιδιαίτερη πατρίδα, η Πάρος, θρηνεί την απώλειά του και αναθυμάται με σεβασμό την αειθαλή φιγούρα του με το σπινθηροβόλο πνεύμα, τη γενναία ψυχή και τη μεγάλη καρδιά που χωρούσε ολόκληρο το νησί το οποίο επισκεπτόταν συχνότατα.

Η μητέρα του Μανώλη Γλέζου, Μάχη Ναυπλιώτη, ήταν από τη Μάρπησσα της Πάρου και ο ίδιος μέχρι τα τελευταία χρόνια συνήθιζε να μένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο πατρικό σπίτι της Μάρπησσας όταν βρισκόταν στο νησί.

Συμμετείχε ενεργά εξάλλου στα κοινά της Πάρου όταν το 2010 ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου" είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και παρέμεινε στο νησί για μεγάλο μέρος της θητείας του.

Ο Μανώλης Γλέζος εξελέγη βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το 2014 ευρωβουλευτής ερχόμενος πρώτος σε αριθμό σταυρών από όλους του υποψήφιους όλων των κομμάτων με 438.000 σταυρούς!
Πάντα προσιτός και απλός, καταδεχτικός και κοινωνικός, κάθε φορά που επισκεπτόταν την Πάρο μετείχε σε εκδηλώσεις συλλόγων και ομιλίες δείχνοντας εξαιρετική αγάπη κυρίως προς τους νέους ανθρώπους του νησιού.

Γιατί ο Μανώλης Γλέζος μπορεί στις πλάτες του να κουβαλούσε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας έχοντας περάσει σε φυλακές και εξορίες 16 χρόνια της ζωής του και έχοντας πολλές φορές καταδικαστεί εις θάνατον, η ψυχή του όμως έμενε πάντα ελεύθερη και το φρόνημά του ήταν αλύγιστο και μαχητικό μέχρι το τέλος.

Το psts.gr εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και αποχαιρετά το μεγάλο ήρωα με μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το Νοέμβριο του 2009 σε ένα ρακιδιό στο Δρυό.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη αυτή είναι από τις πρώτες που παραχωρήθηκαν στο psts.gr συνεπώς ζητούμε την κατανόησή σας για τις όποιες τεχνικές ατέλειες του βίντεο.

Ο Μανώλης Γλέζος με τα δικά του λόγια λοιπόν σε μια αλλιώτικη συνέντευξη, σε στιγμές χαλάρωσης μέσα σε ένα ρακιδιό στην Πάρο...

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos